Serie Tip

Serie Tip: The Devil Next Door

Wie is John Demanjuk nou echt? Het was de grote vraag in de jaren’80 en zou tot aan zijn dood in de rechtbanken een zaak blijven. The Devil Next Door is een vijfdelige documentaireserie die de hele zaak in de Verenigde Staten, Israël en Duitsland belicht.

Het aanbod van Netflix zit vol verborgen titels waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn er genoeg series op Netflix verscholen die echt de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar pareltjes uit het archief van Netflix. Van misdaad tot romantiek en van thriller tot actie, het komt allemaal voorbij in de wekelijkse Serie Tip op NetflixinBelgië.be.

The Devil Next Door op Netflix

Voor The Devil Next Door zijn de makers in gesprek gegaan met een groot deel van de betrokkenen. Familie van Demjanjuk, advocaten, specialisten die geraadpleegd werden en zelfs rechters. Allemaal nemen ze de gebeurtenissen door en geven ook hun mening nu veel jaren verder. Inclusief de rechters over hun beslissingen en of ze daar nu nog achter staan.

In 1986 werd Demjanjuk opgepakt in Cleveland. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de man uit Oekraïne naar de Verenigde Staten, werkte in een autofabriek en was een onopvallende grootvader geworden. Maar was hij Ivan de Verschrikkelijke die de gaskamers in het Poolse Treblinka bediende?

Het is de vraag waar een allesomvattend showproces in Israël over wordt gehouden. Nabestaanden van het concentratiekamp staan oog in oog met Demjanjuk en zijn ervan overtuigd dat hij de man is die ze zoeken. Maar is dat daadwerkelijk zo? The Devil Next Door geeft dan ook een intrigerend, ontluisterend en compleet beeld van de zaak. En ook hoe er in de Verenigde Staten om werd gegaan met mogelijke voormalige oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk de trailer van The Devil Next Door