Serie Tip

Serie Tip: Sorjonen

Scandinavische crimeseries zijn hip en gelukkig kunnen we in het aanbod van Netflix aardig wat van deze titels bekijken. Neem bijvoorbeeld de Finse serie Sorjonen waarin een topdetective alles goed voor elkaar denkt te hebben met zijn gezin, totdat het helemaal misgaat in Lappeenranta.

Het aanbod van Netflix zit vol verborgen titels waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn er genoeg series op Netflix verscholen die echt de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar pareltjes uit het archief van Netflix. Van misdaad tot romantiek en van thriller tot actie, het komt allemaal voorbij in de wekelijkse Serie Tip op NetflixinBelgië.be.

Sorjonen op Netflix

Sorjonen, ook wel bekend onder de naam Bordertown, trapt af met een verschrikkelijke moord. We zien hoe een meisje ligt opgebaard en Kari Sorjonen zijn theorieën loslaat op wat er met het meisje is gebeurd. Hoe de topdetective in deze situatie terecht is gekomen, is apart. Hij verhuisde juist met zijn gezin naar het normaal rustige stadje Lappeenranta om meer tijd met ze doorbrengen. Nu zijn vrouw is genezen van een hersentumor en zijn dochter opstandig begint te worden, kan hij wat meer rust wel gebruiken.

Al snel komen Kari en zijn familie erachter dat ze helemaal niet op een rustige plek terecht zijn gekomen. Zo krijgt hij als detective te maken met tienerprostitutie, een seriemoordenaar en drugshandel. Kari gebruikt zijn Sherlock Holmes-achtige tactieken om erachter te komen wat er is gebeurd. Ondertussen blijkt de impact van de zaken ook invloed te hebben op het privéleven van Sorjonen.