Serie Tip

Serie Tip: Quicksand

Quicksand is een hartverscheurend verhaal gebaseerd op de Zweedse roman “Störst av allt” van Malin Persson Giolito. In de serie wordt het verhaal verteld over een schietpartij op een school in de rijkste buitenwijk van Stockholm. Wanneer Maja wordt beschuldigd van moord krijgen we verschillende schokkende details te horen. Is zij daadwerkelijk de moordenaar of wordt zij onterecht beschuldigd?

Het aanbod van Netflix zit vol verborgen titels waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn er genoeg series op Netflix verscholen die echt de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar pareltjes uit het archief van Netflix. Van misdaad tot romantiek en van thriller tot actie, het komt allemaal voorbij in de wekelijkse Serie Tip op NetflixinBelgië.be.

Quicksand op Netflix

Scandinavische series zijn mateloos populair. Denk aan het eveneens Zweedse The Bridge, Bordertown en Lilyhammer. Met Quicksand wordt daar een nieuwe verbluffende en indrukwekkende serie aan toegevoegd. De eerste aflevering begint direct waar het allemaal om draait: een schietpartij op school. Schoten, geschreeuw. Lichamen en bloed. Het is een voorteken van een bloedstollende serie. Zeker wanneer we het bebloede gezicht zien van Maja Norberg. De knappe scholiere heeft de schietpartij overleefd. Of heeft ze er iets mee te maken?

De gebeurtenissen op school zorgen voor een trauma bij Maja. Nadat Maja wordt gearresteerd voor moord en aanzetting tot moord krijgen we allemaal flashbacks te zien tot aan het bewuste moment op school. We zien Maja als een geweldige zus, een getalenteerd student en iemand die charmant is. Wanneer ze haar vriend Sebastian Fagerman (Felix Sandman) leert kennen, lijkt het echter de verkeerde kant op te gaan met haar. Drank en drugs worden een belangrijk deel van haar leven. De Zweedse Netflix Original-thriller bestaat uit slechts 6 afleveringen en zijn allemaal te bekijken op Netflix.