Serie Tip

Serie Tip: Manhunt: Unabomber

Als meerdere hooggeplaatste Amerikanen gewond raken door bombrieven, gaan de autoriteiten op zoek naar de dader. Het wordt een heuse klopjacht van de FBI, waar de dader de politie elke keer weer een stapje voor lijkt te zijn. Hoe loopt dit af? Je ziet het in Manhunt: Unabomber op Netflix!

Het aanbod van Netflix zit vol verborgen titels waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn er genoeg series op Netflix verscholen die echt de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar pareltjes uit het archief van Netflix. Van misdaad tot romantiek en van thriller tot actie, het komt allemaal voorbij in de wekelijkse Serie Tip op NetflixinBelgië.be.

Manhunt: Unabomber op Netflix

Stel je voor, de postbode is net langs geweest en je loopt naar je postbus om je brieven en kaarten op te halen. Je doet het klepje open en… het wordt zwart voor je ogen door een explosie. Het overkomt in de jaren 70, 80 en 90 verschillende hoogleraren en medewerkers van luchtvaartmaatschappijen. De FBI zit met de handen in het haar en schakelt onderzoeker James Fitzgerald in, die de jacht opent op de dader. Die wordt al snel omgedoopt tot UNABOM (University and Airline Bomber).

Fitzgerald komt er al snel achter dat hij nergens komt met de ‘oude’ manier van opsporen en ontwikkelt nieuwe technieken. Die worden aanvankelijk niet serieus genomen door zijn collega’s, maar als de onderzoeker steeds meer resultaten boekt, moeten zij hun mening bijstellen. Er ontstaat een kat-en-muisspel tussen jager en prooi, want al snel blijkt dat we van doen hebben met een soort genie: de Unabomber laat zich niet zomaar vangen. In Manhunt: Unabomber op Netflix laten Sam Worthington (Avatar) en Paul Bettany (Avengers) zien hoe dat precies in zijn werk ging.

Bekijk de trailer van Manhunt: Unabomber

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?