Serie Tip

Serie Tip: Luther

In 2010 startte de BBC met de psychologische politieserie Luther. Het werd een enorm succesverhaal dat ook in België en Nederland zijn vleugels uitsloeg. We konden dan ook niet anders dan deze productie van maker Neil Cross, met topacteur Idriss Elba als hoofdrolspeler, wat extra aandacht te geven middels een serietip.

Het aanbod van Netflix zit vol verborgen titels waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn er genoeg series op Netflix verscholen die echt de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar pareltjes uit het archief van Netflix. Van misdaad tot romantiek en van thriller tot actie, het komt allemaal voorbij in de wekelijkse Serie Tip op NetflixinBelgië.be.

Luther op Netflix

DCI John Luther (Idriss Elba) is het hoofdpersonage in deze razend spannende crimeserie. Hij werkt in de Engelse hoofdstad Londen en moet samen met de nieuwe brigadier Catherine Halliday de ene na de andere gruwelijke moordzaak tot een goed einde zien te brengen. Maar het helpt niet dat de bevreesde topcrimineel George Cornelius ondertussen op zijn zoon jaagt, en John keer op keer voor zenuwslopende dilemma’s stelt. En tot overmaat van ramp krijgt John zelf gevoelens voor de knappe Alice Morgan (Ruth Wilson), die hij heeft gearresteerd op verdenking van de moord op haar eigen ouders..

Vijf seizoenen

Op Netflix in België zijn er in totaal maar liefst vijf seizoenen van Luther te bewonderen. De afleveringen duren een klein uur en houden kijkers vanaf seconde één in hun greep. Naast Idriss Elba en Ruth Wilson zien we ook onder meer Dermot Crowley en Michael Smiley terug in de serie. Alle recepten waren dus aanwezig voor een bingewatch-waardige productie; dat is het ook zeker geworden!

Bekijk de trailer van Luther

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?