Serie Tip

Serie Tip: Limitless

In 2011 verscheen er de film Limitless: dat werd een groot succes. Daarom regisseerde Craig Sweeney vier jaar later een daarop gebaseerde gelijknamige serie. Ook die is zeker het kijken waard.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Kijk Tip op NetflixInBelgie.be.

Limitless

Het leven lacht Brian Finch al jarenlang niet meer toe. Als muzikant heeft hij bar weinig succes, met burn-out verschijnselen als resultaat. Hij kan zich er nog nauwelijks toe zetten om überhaupt zijn bed uit te komen. Maar alles verandert als het zeldzame medicijn NZT-48 in het spel komt.

De NZT-48 optimaliseert het functioneren van het menselijke brein: van een depressieve, mislukte muzikant maakt het een onbegrensd genie. Al snel neemt de FBI Brian in dienst als adviseur. Maar wat Brian niet wist, is dat de drug ook dodelijke bijverschijnselen kent. Gelukkig is daar de dubieuze senator Eddie Morra die hem voorziet van een middel dat hem daartegen immuun maakt.

Tweestrijd dreigt Brian op te breken

Al heeft dat ook zo zijn prijs. Bovendien weet de FBI niet dat Brian enkel dankzij de NZT-48 plots de slimste mens van de wereld is. Zelfs partner agent Rebecca Harris niet. Samen lossen zij de ene na de andere zaak op, maar de tweestrijd tussen eerlijkheid en oneerlijke genialiteit dreigt Brian op te breken.

Bovendien is daar ook nog senator Morra, die een steeds hogere prijs vraagt voor het voorzien van het middel tegen de dodelijke bijverschijnselen van de NZT-pillen. Brian raakt verstrikt in een web van politieke spelletjes. Zo diep dat hij zelfs spijt van zijn dubieuze genialiteit krijgt.

Weet hij zich uiteindelijk uit het web te vechten, of wordt het de tot mislukken gedoemde muzikant toch allemaal te veel? Je ziet het in de razend spannende serie Limitless.

Bekijk de trailer van Limitless