Serie Tip

Serie Tip: Il Processo

Spaanse en Scandinavische misdaadseries gaan er bij crimeliefhebbers al lange tijd in als zoete koek, maar ook van Italiaanse bodem komt regelmatig een fijne serie voorbij. Tot die categorie behoort ook zeker Il Processo, een zenuwslopend verhaal over de rechtszaak rondom de moord op een minderjarig meisje.

Het aanbod van Netflix zit vol verborgen titels waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn er genoeg series op Netflix verscholen die echt de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar pareltjes uit het archief van Netflix. Van misdaad tot romantiek en van thriller tot actie, het komt allemaal voorbij in de wekelijkse Serie Tip op NetflixinBelgië.be.

Il Processo op Netflix

De kleine Angelica Petroni (Margherita Caviezel) wordt vermoord gevonden in een rivier. Er zit al maandenlang een verdachte – Laura Monaco (Camilla Filippi) – vast, maar tijdens de slepende rechtszaak ontstaan er steeds meer twijfels over haar schuld. Aan Elena Guerra (Vittoria Puccini), de officier van justitie die een persoonlijk maar voor de zaak cruciaal geheim achterhoudt, de taak om de schuld van de verdachte te bewijzen.

Rechtszaak op leven en dood

Aan de advocaat van mevrouw Monaco, de uiterst ambitieuze en hardnekkige Ruggero Barone (Francesco Scianna), heeft ze echter een flinke kluif. De rechtszaak ontaardt daardoor al snel in een strijd op het scherpst van de snede. Regels worden geschonden, messen worden geslepen. Dat alles in aanloop naar het antwoord op die ene grote vraag: wie heeft Angelica Petroni nog voor haar achttiende verjaardag vermoordt? En waarom?

Bekijk de trailer van Il Processo

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?