Serie Tip

Serie Tip: Fear City: New York vs The Mafia

Op dit moment speelt de maffia niet zo’n hele prominente rol in de samenleving, maar enkele tientallen jaren geleden was dat wel anders. En dan zeker in New York City, zoals te zien in de Netflix-serie Fear City: New York vs The Mafia!

Het aanbod van Netflix zit vol verborgen titels waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn er genoeg series op Netflix verscholen die echt de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar pareltjes uit het archief van Netflix. Van misdaad tot romantiek en van thriller tot actie, het komt allemaal voorbij in de wekelijkse Serie Tip op NetflixinBelgië.be.

Fear City: New York vs The Mafia op Netflix

Fear City: New York vs The Mafia is een miniserie die uit drie afleveringen bestaat. De documentaire gaat over de jaren zeventig in The Big Apple, een zware bladzijde in de geschiedenis van New York. Vijf beruchte maffiafamilies (de Gambino, Colombo, Bonanno, Lucchese en Genovese) probeerden elkaar op alle mogelijke manieren de stad uit te jagen. Waarbij geweld zeker niet geschuwd werd. Liep je uit de pas, dan werd je hersenpan ingeslagen…

Bij vrijwel alles wat er in New York gebeurde in de jaren zeventig had de maffia een behoorlijk dikke vinger in de pap. Constructie? Handel in narcotica? Scheepvaart? Het broodje warm vlees dat te koop was op de hoek van de straat? Je kunt het zo gek niet bedenken, of de families Gambino, Colombo, Bonanno, Lucchese en Genovese verdienden eraan mee. En dat kon gewoonweg niet langer door de beugel, zo oordeelden de autoriteiten. De maffia moest aangepakt worden en er werd een grootscheepse operatie opgezet. Die kun je volgen in Fear City: New York vs The Mafia, een serie van de makers van Don’t F*ck With Cats!

Bekijk de trailer van Fear City: New York vs The Mafia

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?