Serie Tip

Serie Tip: Dracula

Het boek Dracula van schrijver Bram Stoker is al zo’n honderd keer verfilmd, maar niet zoals de gelijknamige driedelige miniserie op Netflix! Het vampierverhaal krijgt een moderne twist, al mag je natuurlijk ook ‘gewoon’ verwachten dat er liters bloed vloeien.

Het aanbod van Netflix zit vol verborgen titels waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn er genoeg series op Netflix verscholen die echt de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar pareltjes uit het archief van Netflix. Van misdaad tot romantiek en van thriller tot actie, het komt allemaal voorbij in de wekelijkse Serie Tip op NetflixinBelgië.be.

Dracula op Netflix

Dracula is eigenlijk gemaakt door de BBC, en specifieker: door de makers van de uiterst populaire serie Sherlock. De hoofdrol wordt echter níét gespeeld door Benedict Cumberbatch, maar door Claes Bang, een Deense acteur die eerder te zien was in de film The Square (2017).

Waar Dracula in eerdere werken eigenlijk een beetje een (belangrijke) bijrol vertolkte, is dat niet het geval in de Netflix-serie. Dit keer staan de spotlights helemaal op de bekendste vampier in de geschiedenis gericht! Dracula neemt ons mee terug naar het jaar 1897, toen de Engelse hoofdstad Londen geteisterd werd door de bijtgrage bovennatuurlijke wezens. Graaf Dracula moet gestopt worden en het is, natuurlijk, de taak van Van Helsing om dat te doen. Voor het zover is gaan we echter nóg verder terug in de tijd, naar Transsylvanië, op zoek naar de origin van de Heer der Vampieren!

Bekijk de trailer van Dracula

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?