Serie Tip

Serie Tip: Dogs of Berlin

Ook vanuit Duitsland komen er met enige regelmaat goede series overgewaaid. Een voorbeeld is Dogs of Berlin, een spannende tiendelige detectiveserie. De jacht op de moordenaar van een Duits-Turkse topvoetballer loopt uit op een bloedstollende strijd tussen illegale bookmakers, neonazi’s en de maffia.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Kijk Tip op NetflixInBelgie.be.

Dogs of Berlin

Rechercheur Kurt Grimmer staat aan het hoofd van de politiegroep die verantwoordelijk is voor het oplossen van de moord op Orkan Erdem, een Duits voetbalinternational met Turkse roots. Zijn dood zorgt voor oorlog tussen de Turken en de Duitsers in Berlijn.

De gemoederen lopen steeds verder op in de verdeelde hoofdstad, maar het oplossen van de zaak wil maar niet vlotten. Grimmer heeft bovendien zo zijn eigen problemen, te weten enorme gokschulden bij op zijn zachtst gezegd niet de meest aangename schuldeisers. De corrupte agent besluit zijn zaak dan ook te gebruiken in verwoede pogingen om het schuldbedrag af te kunnen betalen.

Spanningen tussen Turkije en Duitsland

Er nadert immers een WK-kwalificatiewedstrijd tussen Turkije en Duitsland, net nu de spanningen tussen die twee landen om te snijden zijn na de dood van speler Erdem. Grimmer zet zijn via de zaak vergaarde inside information in om te gokken op de wedstrijd, en dat vergroot de problemen alleen maar verder.

Ondertussen blijft het onduidelijk wie nu de moordenaar is. Weet Grimmer, die ook nog eens onder een vergrootglas ligt bij zijn wantrouwige Turkse collega, de zaak op te lossen? En weet hij überhaupt zijn eigen, persoonlijke chaos te overwinnen? In de serie Dogs of Berlin kom je er achter.

Bekijk de trailer van Dogs of Berlin