Serie Tip

Serie Tip: Designated Survivor

Kiefer Sutherland is van alle markten thuis. Tig keer heeft hij de wereld gered van de ondergang in de serie 24, maar in Designated Survivor is hij een heus staatshoofd. En bij het runnen van de Verenigde Staten komt natuurlijk bijzonder veel kijken!

Het aanbod van Netflix zit vol verborgen titels waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn er genoeg series op Netflix verscholen die echt de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar pareltjes uit het archief van Netflix. Van misdaad tot romantiek en van thriller tot actie, het komt allemaal voorbij in de wekelijkse Serie Tip op NetflixinBelgië.be.

Designated Survivor

Bij een aanslag op de State of the Union komen de president van de Verenigde Staten, alsmede de vicepresident en álle kabinetsleden om. ‘Gelukkig’ is er een designated survivor aangewezen, iemand die de leiding over kan nemen in het geval van een ramp. Het gaat echter wel om de minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, Tom Kirkman. Hij wordt snel beëdigd als nieuwe president, maar is hij wel geschikt om the land of the free and home of the brave te leiden? De aanslag op het Congres blijkt immers pas het begin…

Designated Survivor op Netflix kent drie seizoenen met achtereenvolgens 21, 22 en 10 afleveringen en is een afgerond verhaal, want de streamingdienst heeft de serie in 2019 gecanceld. Dat deed men echter niet omdat de show kwalitatief tegenviel, maar omdat er problemen waren met de contracten van de belangrijkste acteurs. Voor wie van intrige, drama en hier en daar wat actie houdt, is Designated Survivor (dat ook behoorlijk goed beoordeeld wordt, een mooie 7.5 op IMDb!) een aanrader. Al is het alleen maar om Sutherlands transformatie van Jack Bauer tot Tom Kirkman te zien.

Bekijk de trailer van Designated Survivor

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?