Serie Tip

Serie Tip: Broadchurch

Broadchurch Netflix

Een elfjarige jongen wordt dood op een strand gevonden, onder een reusachtige klif. Twee zeer eigengereide rechercheurs moeten op zoek naar de waarheid, maar Broadchurch gaat veel verder dan dat. De impact bij alle betrokkenen en de nasleep laat zich gelden in drie spannende seizoenen.

Het aanbod van Netflix zit vol verborgen titels waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn er genoeg series op Netflix verscholen die echt de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar pareltjes uit het archief van Netflix. Van misdaad tot romantiek en van thriller tot actie, het komt allemaal voorbij in de wekelijkse Serie Tip op NetflixinBelgië.be.

Broadchurch op Netflix

De topcast van Broadchurch zorgt al direct voor een dikke plus. David Tennant speelt Alec Hardy, een zeer eigenwijze rechercheur die juist naar de rustige kustplaats was gekomen om af te zijn van alle. Die krijgt hij wel gelijk op zijn dak als de dode jongen (Danny) wordt aangetroffen. De lokale rechercheur Ellie Miller wordt gespeeld door Olivia Colman, die in seizoen 3 en 4 van The Crown de rol van Queen Elizabeth op zich neemt.

Het tweetal botst vanaf de eerste minuut, maar toch werken ze zich naar een oplossing. Het verscheurt het volledige dorp en de strijd van de ouders van Danny Latimer wordt erg goed uitgediept. Zo ook in het tweede seizoen als de rechtszaak speelt en de verdachte opeens hele andere plannen blijkt te hebben. Het verleden van Hardy komt in het tweede seizoen ook naar boven, want een onopgeloste zaak komt weer op tafel.

Lijkt de serie dit seizoen misschien wat in te zakken, hoe anders is dat in het slotseizoen. Nog altijd wordt de familie van Danny gevolgd en komt dit tot een heftig slot. Hardy en Miller worden tegelijkertijd geconfronteerd met een brute verkrachtingszaak.

Bekijk de trailer van Broadchurch