Serie Tip

Serie Tip: Bad Blood

Als het gaat om maffia denk je misschien snel aan landen als Italië of Rusland, maar ook in Canada is de maffie aan de orde van de dag geweest. In Bad Blood volgen we hoe een ware machtsstrijd tussen de maffia in Montreal veel slachtoffers eist. De misdaadserie is gebaseerd op het boek Business or Blood: Mafia Boss Vito Rizzuto’s Last War.

Het aanbod van Netflix zit vol verborgen titels waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn er genoeg series op Netflix verscholen die echt de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar pareltjes uit het archief van Netflix. Van misdaad tot romantiek en van thriller tot actie, het komt allemaal voorbij in de wekelijkse Serie Tip op NetflixinBelgië.be.

Bad Blood op Netflix

Netflix is heel wat misdaadseries rijk, maar in Bad Blood gaat het er net iets anders aan toe dan we van de meeste series gewend zijn. Zo werd in Narcos bijvoorbeeld ingezoomd op de drugswereld met Colombia en Mexico als eindspoor, maar wie de andere kant volgt komt in Montreal terecht. Een geliefde plek voor drugsdealers om hun producten aan de man te kunnen brengen in Noord-Amerika. In Bad Blood volgen we een ware maffiastrijd waarin maar één prijs is: de macht.

De serie richt zich specifiek op de familie Rizzuto. Met Vito aan het roer verzint de familie een plan om alle families samen te laten werken. Een uitstekend plan dat goed uitpakt, tot Vito in de gevangenis terecht komt. Aan zijn zoon de taak om de leiding over te nemen, maar dat verloopt al snel anders dan gehoopt. Want wanneer de grote baas weg is, is het wachten tot de strijd om de macht volledig losbarst.