Laatste Nieuws

Serie over hulptroepen Sherlock Holmes in ontwikkeling

Sherlock Netflix

The Irregulars wordt een nieuwe serie van Netflix gebaseerd op de verhalen over Sherlock Holmes. In de boeken van Sir Arthur Conan Doyle kreeg de slimme detective altijd hulp van kinderen uit een straatbende. Zij spelen in de nieuwe serie een hoofdrol.

Baker Street Irregulars Boys

Sherlock Holmes schakelde met enige regelmaat de hulp in van de Baker Street Irregulars Boys. Wanneer Holmes moest weten wat er speelde op straat, op zoek was naar iemand of juist wilde dat er een oogje in het zeil werd gehouden waren zijn hulptroepen vaak snel paraat. Hoe ze hun klussen deden waren amper in beeld, dat gaat nu veranderen.

Tim Bidwell

In The Irregulars zullen de Baker Street Irregulars Boys namelijk de hoofdrol spelen. Het script van de nieuwe serie wordt geschreven door Tom Bidwell. Hij was ook verantwoordelijk voor Watership Down (Waterschapsheuvel), een co-productie van de BBC en Netflix welke sinds dit weekend te zien is op de streamingdienst. Een releasedatum van de serie is nog niet bekendgemaakt. De afgelopen jaren zijn er diverse verfilmingen geweest van de verhalen van Sherlock Holmes, het is echter voor het eerst dat de hoofdrol niet voor Holmes zelf is.