Laatste Nieuws

Seizoenen van veel topseries zijn voor nu gered op Netflix

How I Met Your Mother Netflix

Met angst en beven is er naar 12 september gekeken. Veel seizoenen van topseries zouden op die datum voor het laatst te zien zijn op Netflix. Nu die dag gepasseerd is kunnen we de schade opmaken. Het valt mee, maar het gevaar is nog zeker niet geweken.

Melding

De melding dat er per 12 september het één en ander zou gaan gebeuren ontdekten we een maand geleden. Normaal gesproken verschijnt er een verloopdatum bij ‘details’ op desktop, maar dit keer was het anders. Alleen bij specifieke seizoenen van series verscheen tijdens het afspelen een datum waarop dat seizoen voor het laatst te zien zou zijn.

Al snel hadden we daarom het idee dat niet complete series zouden verdwijnen, maar dat het om enkele seizoenen van die series zou gaan. De meldingen doken op bij Sons of Anarchy, Homeland, How I Met Your Mother, New Girl en White Collar. Daarnaast stonden ook de complete seizoenen van Prison Break en Lie To Me op de nominatie om volledig verwijderd te worden, met wisselende afloop.

Sommige series tijdelijk gered door Netflix

Homeland, Sons of Anarchy, How I Met Your Mother, Prison Break en New Girl zijn voorlopig door Netflix gered. Alle seizoenen die er voor 12 september op stonden zijn nu nog steeds beschikbaar op Netflix. Het gevaar is alleen nog niet geweken. De licenties zijn namelijk voorlopig voor één maand verlengd. Op 12 oktober wordt het dus andermaal een spannende dag. Weet Netflix de licenties dan weer te verlengen, of eindigt het dan wel met de seizoenen waar de melding verschijnt?

White Collar en Lie To Me

Voor White Collar en Lie To Me liep het minder succesvol af. Van White Collar zijn helaas vier van de vijf seizoenen verwijderd door Netflix. Daarnaast is Lie To Me volledig uit het aanbod geschrapt. Voor deze series was het dus schijnbaar niet mogelijk om de licenties te verlengen.