Laatste Nieuws

Seizoen 7 wordt slotseizoen van The 100

The 100 gaat stoppen. De serie is bezig aan het zesde seizoen en voor de zomer werd er al een zevende seizoen besteld. Dit blijkt nu het slotseizoen te worden, dit is bekendgemaakt door showrunner Jason Rothenberg.

Terug naar de aarde

De serie The 100 draait oorspronkelijk om honderd jongeren. De aarde is onbewoonbaar en daardoor leven de overgebleven mensen op een ruimtestation. Na een kleine honderd jaar komt het station in de problemen en moet er worden gekeken of de aarde weer bewoonbaar is. Jongeren die door criminele activiteiten gevangen zijn gezet worden naar de aarde gestuurd, waar een waanzinnig avontuur begint.

Exact honderd afleveringen

Het zesde seizoen komt komende week tot een einde en daarna is het wachten tot 2020 voor het zevende seizoen. Dit seizoen zal uit zestien afleveringen bestaan, waardoor er dan exact 100 episodes zijn geweest. Dit symbolische getal werd eerder al gezien als een aankondiging voor het einde. Dat is nu waarheid geworden, zo laat Rothenberg weten. “Seizoen 7 wordt de laatste van The 100. We zijn alle partijen ontzettend dankbaar, want ze hebben ons het verhaal laten vertellen zoals wij dat wilden. Het is een fantastische tijd geweest.” De afgelopen periode heeft Rothenberg al wel eens gesproken over spin-offs, want door de diverse verhaallijnen en tijdperiodes waarin de serie zich afspeelt is daar volop ruimte voor. Vooralsnog is hier nog niets over aangekondigd.