Laatste Nieuws

Russian Doll-makers denken aan drie seizoenen

Russian Doll is zeer positief ontvangen en er wordt dan ook volop gespeculeerd over een mogelijk tweede seizoen. Als het aan de makers liggen komen er zelfs drie seizoenen van Russian Doll, want zo hebben ze de serie oorspronkelijk bij Netflix binnengebracht.

Nadia zoekt naar antwoorden

Natasha Lyonne vertolkt hoofdrolspeelster Nadia. Op haar 36ste verjaardag komt ze te overlijden nadat ze wordt aangereden door een taxi. Na de klap staat ze echter weer op het feestje van haar verjaardag. Al snel ontdekt ze dat ze in een tijdlus terecht is gekomen en Nadia blijkt ook nog eens niet de enige te zijn. Maar hoe komen ze hier weer uit?

Anthologie of blijft Nadia de focus?

Lyonne is zelf al zeven jaar bij het project betrokken, samen met showrunner Lesly Headland en mede-bedenker Amy Poehler. Tegenover The Hollywood Reporter laten ze weten volop plannen te hebben voor een vervolg. Lyonne: “We hebben Russian Doll bij Netflix gepitcht als een serie van drie seizoenen. En sinds dat moment zijn er nog zoveel gedachtes bijgekomen om het verhaal verder te vormen. Hopelijk zijn we in de gelukkige omstandigheid om de kans te krijgen om een volgend seizoen te maken. Het is voor het moment nog een vraag voor morgen, maar wij hebben voldoende ideeën. Onze ideeën variëren van een echte anthologie, tot het blijven volgen van Nadia. En misschien kan het wel allemaal.”

Kloppent hart en ziel van Russian Doll

Showrunner Headland vult aan. “Toen we de serie hebben gepitcht, was Nadia in alle drie de seizoenen aanwezig. Maar niet op een heel conventionele manier. Vooral omdat we wisten dat Nadia altijd het kloppend hart en de ziel van Russian Doll zou zijn.” Inmiddels ligt alles dus eigenlijk wel open. “We hebben veel geleerd van het eerste seizoen. Dingen die we niet hadden kunnen weten toen we aan de serie begonnen.”