Laatste Nieuws

Dit is wat de kleuren betekenen in Squid Game én het haar van Seong Gi-hun

Squid Game is een grandioos succes geworden op Netflix. Wie de serie al gezien heeft, heeft misschien een aantal opvallende dingen gemist. Zo blijken kleuren een belangrijke rol te spelen in de serie. In Korea is de Obangsaek namelijk erg belangrijk. In dit artikel vertellen we je alles over de kleuren in Squid Game.

Rood of blauw

Na de release van het eerste seizoen van Squid Game ging er op social media al snel een interessante theorie rond. Zo zagen we dat Seong Gi-hun aan het begin van de serie de blauwe enveloppe verkoos boven de rode enveloppe. Men denkt inmiddels dat de enveloppe die gekozen wordt, bepaalt of je het spel in gaat als deelnemer of als cadet. Blauw zou staan voor deelnemer en rood voor cadet.

Die theorie zou best wel eens kunnen kloppen. In Korea zijn kleuren namelijk erg belangrijk. Daar houdt men zich vast aan Obangsaek, het traditionele kleurenspectrum, dat bestaat uit vijf kleuren. Wit, zwart, blauw, geel en rood. Alle vijf die kleuren spelen een belangrijke rol in de serie.

➡ Lees ook: Squid Game seizoen 2 nog onzeker: “Vrij vermoeiend”

Blauw en rood

De kleuren blauw en rood hebben echter ook een diepere betekenis. Zo staat blauw vaak voor hoop, utopia en kansen. In de serie zien we dat ook terug in het feit dat de schuldenaren de ultieme kans krijgen om uit die schulden te komen. Blauw staat daarnaast ook voor buigzaamheid en passiviteit. In het spel zijn de mensen die blauw kiezen dan ook slechts pionnen in het spel.

Daartegenover staat rood, de kleur van energie en autoriteit. De kleuren doet veel Koreanen ook denken aan het communisme en aan onrust. In Squid Game zijn die twee kleuren een tikkeltje veranderd: roze en teal, die alsnog lijnrecht tegenover elkaar staan in het kleurenspectrum.

Wit, zwart en geel

Naast de kleuren rood en blauw hebben ook de kleuren wit, zwart en geel een belangrijke rol in Squid Game. Zo zagen we in het eerste seizoen dat er compleet witte kamers zijn. Die geven aan dat iedere speler gelijkstaat, de kleur staat voor het fundament. Daarnaast heb je de kleur zwart. Zwart staat voor meesterschap, duitsernis en formaliteit en wordt dan ook gedragen door de absolute meester. Tot slot heb je de kleur geel/goud. Dat staat voor rijkdom, heiligheid en vruchtbaarheid. In Squid Game was de ultieme prijs goud gekleurd. Het is dan ook duidelijk dat de kleur die je kiest grote gevolgen heeft.

@dodford

🦑 so much to learn about color! #squidgame #netflix #color #fyp

♬ original sound – dodford

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?