Laatste Nieuws

Releasedatum en trailer Black Mirror seizoen 5

Het vijfde seizoen van Black Mirror komt eraan. Net zoals bij de vorige seizoenen heeft Netflix bijna vanuit het niets vlak voor de release bekendgemaakt dat de serie er weer aan komt. Het vijfde seizoen liet langer op zich wachten door de interactieve film Bandersnatch. Op 5 juni is het echter zover.

Special in de winter

Seizoen 4 kwam namelijk in december 2017 en de verwachting was dat opnieuw de slotmaand van 2018 was ingeruimd voor het vijfde seizoen. Het liep anders. Er kwam namelijk een special: Black Mirror Bandersnatch. Hierin had je als kijker zelf de regie in handen, het werd een project dat wisselend werd ontvangen.

Miley Cyrus, Anthony Mackie en Andrew Scott

In het vijfde seizoen van Black Mirror is het weer volledig aan maker Charlie Brooker. Hij heeft drie nieuwe verhalen geschreven. Daarin zijn er hoofdrollen weggelegd voor Miley Cyrus, Anthony Mackie en Andrew Scott. Ook zijn er rollen ingeruimd voor Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace, Damson Idris, Nicole Beharie, Pom Klementieff, Angourie Rice, Madison Davenport en Ludi Lin.

Verontrustend toekomstbeeld

Black Mirror spreekt kijkers aan op hun collectieve onbehagen over technologie in de moderne wereld. Dit heeft een duidelijke stempel gedrukt op ons dagelijks bestaan: in elk huis, op elk bureau, in elke hand – een HD televisiescherm, een computermonitor, een smartphone – een ‘Black Mirror’ die de 21ste eeuw naar ons reflecteert. Elke aflevering presenteert een zwart-komisch en spannend stand alone verhaal over onze hedendaagse techno-paranoia, dat leidt tot onvergetelijke, en soms verontrustende, conclusies.

Bekijk de trailer van Black Mirror seizoen 5

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?