Laatste Nieuws

Releasedatum The Crown seizoen 4 in november; trailer gelanceerd

Netflix heeft de releasedatum van het vierde seizoen van The Crown bekendgemaakt. Vanaf 15 november 2020 kunnen Netflix-abonnees aan de slag met nieuwe afleveringen van de serie omtrent het Britse koningshuis. Dat werd wereldkundig gemaakt door middel van een filmpje op Twitter. Inmiddels is ook de trailer gelanceerd.

Seizoen 4 met Thatcher en Lady Di

Het vierde seizoen speelt zich af aan het einde van de jaren ’70. Koningin Elizabeth (Olivia Colman) en haar familie zijn druk bezig met het veiligstellen van de troon door een geschikte bruid te vinden voor de nog ongehuwde Prins Charles (Josh O’Connor).

De natie begint daarbij de eerste gevolgen te voelen van het beleid dat door premier Margaret Thatcher (Gillian Anderson) is ingevoerd. De ingezette koers van de eerste vrouwelijke Britse premier lijkt vooral verdeeldheid te zaaien en ondertussen lopen de spanningen tussen haar en de Koningin hoog op. Dit wordt alleen maar erger wanneer Thatcher besluit het land de Falklandoorlog in te leiden. Dit zorgt op zijn beurt weer voor conflicten binnen het Gemenebest.

En terwijl Charles’ liefdesverhaal met een jonge Lady Diana Spencer (Emma Corrin) het broodnodige sprookje is om het Britse volk te verenigen, wordt de Koninklijke familie achter gesloten deuren steeds meer verdeeld.

The Crown seizoen 4 op Netflix

Netflix maakte door middel van een Tweet duidelijk dat The Crown seizoen 4 vanaf 15 november te bekijken is op Netflix. Daarmee hebben fans ongeveer een jaar moeten wachten op een nieuw seizoen. Recent werd ook duidelijk dat na het vierde seizoen nog twee nieuwe seizoenen van The Crown verschijnen.

Bekijk de trailer van The Crown seizoen 4

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?