Laatste Nieuws

Releasedatum Lucifer seizoen 5B bekend; trailer verschenen

We hebben er even op moeten wachten, maar we weten eindelijk wanneer we aan de slag kunnen met de resterende afleveringen van Lucifer seizoen 5. De laatste afleveringen van het vijfde seizoen worden namelijk op 28 mei gelanceerd. Dat heeft Netflix bekendgemaakt.

Gesplitst

Netflix koos ervoor om het vijfde seizoen van Lucifer in twee delen te lanceren. Dat was een verrassende keuze, want seizoen 5 zou eigenlijk maar uit tien afleveringen bestaan. Later werd er echter toch voor gekozen om nog zes extra afleveringen te bestellen. Op dat resterende deel hebben we lang moeten wachten, maar 28 mei is het eindelijk zover.

Joe Henderson

Showrunner Joe Henderson sprak zich in oktober 2020 al uit over de vertraging van het tweede deel. “Ik weet in alle eerlijkheid niet hoe lang het nog gaat duren om alles af te maken. Maar ik denk wel dat iedereen zich moet voorbereiden op een langere wachttijd dan je zal denken. De post-productie is veel werk en dat neemt gewoon veel tijd in beslag. December is dan ook echt uitgesloten.”

Lucifer seizoen 6 op Netflix

Met de resterende afleveringen van seizoen 5 hoeven we overigens nog geen afscheid te nemen van Lucifer. Inmiddels is al duidelijk dat er ook nog een zesde seizoen verschijnt. De opnames daarvan gingen eind september 2020 van start en zijn recent afgerond. Dat zesde en tevens laatste seizoen van Lucifer zal uit tien afleveringen bestaan. Wanneer seizoen 6 verschijnt, is nog niet bekend.

Bekijk de trailer van Lucifer seizoen 5B

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?