Trailers

Releasedatum en beelden The Crown seizoen 2 bekendgemaakt

The Crown keert aan het einde van het kalenderjaar terug met het tweede seizoen. Netflix heeft de releasedatum bekendgemaakt, want op vrijdag 8 december zullen de afleveringen wereldwijd verschijnen. Dan gaat het levensverhaal van Queen Elizabeth dus verder. Het eerste seizoen verscheen afgelopen najaar en The Crown is kandidaat voor de beste Drama-serie bij de Emmy Awards, net zoals Claire Foy voor haar vertolking van Elizabeth kans maakt op een gouden beeldje.

Een rijk in verval en een afbrokkelend huwelijk

The Crown vertelt het levensverhaal van Queen Elizabeth II gedurende haar regeringsperiode op het moment waarop de kwetsbare sociale orde die na de Tweede Wereldoorlog nog nauwelijks hersteld was, weer uiteen dreigt te vallen. In het tweede seizoen van The Crown staat het Britse rijk op omvallen en heeft Elizabeth ook te maken met een afbrokkelend huwelijk.

Dit leidt tot het revolutionaire tijdperk van de jaren‘60 in. Beginnend met de soldaten van de Armed Forces die een illegale oorlog voeren in Egypte en eindigend met de teloorgang van de derde Minister President, Harold Macmillan, na een destructief schandaal.

Bekijk de eerste beelden van The Crown seizoen 2

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?