Laatste Nieuws

Peaky Blinders stopt na zes seizoenen

Het einde van Peaky Blinders is in zicht. De serie houdt het na zes seizoenen voorgezien, zo heeft BBC bekendgemaakt. Dat betekent echter niet dat het verhaal van Peaky Blinders geheel ten einde komt. Bedenker Steven Knight heeft tenslotte de wens uitgesproken om op een andere manier verder te gaan met het verhaal.

Seizoen 6

Het was eigenlijk de bedoeling dat Peaky Blinders seizoen 6 eind 2020 gelanceerd zou worden. Er ontstonden echter zoveel problemen met de opnames dat de lancering fors werd vertraagd. Voor nu wordt het zesde seizoen dan ook pas eind 2021 of begin 2022 verwacht. Op Netflix zullen we nog iets langer moeten wachten, want seizoen 6 wordt eerst bij BBC verwacht.

Steven Knight

Bedenker Steven Knight wil het verhaal van Peaky Blinders nog niet helemaal afsluiten. “Na een flinke vertraging door de pandemie is de familie eindelijk weer bij elkaar. We geloven dat dit het beste seizoen zal worden. De serie zal op televisie tot een einde komen, we gaan op andere manieren absoluut verder.” Waar Knight precies op doelt, is nog niet bekend. Mogelijk wordt gedacht aan een film of een spin-off.

Tijdsprong

In het zesde seizoen krijgen we te maken met een flinke tijdsprong. We bleven in seizoen 5 achter in 1929, maar komen in seizoen 6 meteen in 1934 terecht. “De zaken zullen er nog slechter voorstaan. De spanning wordt groter en Tommy zit midden in alle onrust. Opnieuw zal het een ontdekkingstocht zijn met alle situaties van de jaren’30.”

Wil jij als eerste weten wanneer Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix België komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?