Laatste Nieuws

Oudejaarsavond brengt concert Taylor Swift op Netflix

Taylor Swift zal voor het slotstuk van 2018 gaan zorgen op Netflix. Op haar 29ste verjaardag heeft ze bekendgemaakt dat haar Reputation Stadium Tour op Oudejaarsavond op de streamingdienst zal verschijnen.

Concert een uitzondering op Netflix

De laatste avond van het jaar is traditiegetrouw voor veel televisiezenders aanleiding om concertregistraties uit te zenden. Sporadisch heeft Netflix concerten aan het aanbod toegevoegd, zoals Hans Zimmer Live in Prague. De meeste muziekprogramma’s zijn documentaires waarin stukken van concerten te zien zijn. Voor Oudjaarsdag wordt duidelijk hiervan afgeweken, want de indrukwekkende Stadium Tour van Taylor Swift zal in zijn geheel te zien zijn.

Ruim twee miljoen bezoekers

Reputation Stadium Tour begon in mei van dit jaar. Vorige maand bracht Billboard naar buiten dat de tour de records in de Verenigde Staten had verbroken met liefst 2.068.399 verkochte kaarten. Buiten Amerika werden alleen Canada, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Engeland en Ierland aangedaan. Op 21 november was de laatste show in de Tokyo Dome in Japan. Op die avond waren er 100.109 fans in het stadion. Charli XCX en Camila Cabello waren de openingacts van de show, zij zullen ook te zien zijn in de Netflix-registratie.