Laatste Nieuws

Orange is the New Black met drie seizoenen verlengd

Orange is the New Black Netflix logo

Netflix heeft groot nieuws aangekondigd, want Orange is the New Black zal de komende jaren doorgaan. In de zomer zal pas het vierde seizoen van de hitserie verschijnen over de dames in de gevangenis. Toch komen er nieuwe seizoenen. Niet één, niet twee maar gelijk drie! Netflix maakte dit vrijdagmiddag zelf bekend via Twitter.

Uniek: drie seizoenen in één keer

De zeven sinaasappels gaven nog enige twijfel, want zouden er echt in één keer drie nieuwe seizoenen zijn besteld? Dit blijkt dus echt het geval. Daarmee spreekt Netflix extreem veel vertrouwen uit in de succesvolle serie. Tot dusver werden Netflix Originals vaak pas na een seizoen verlengd en tot dusver altijd met slechts één campagne tegelijk. Vorig jaar week de streamingdienst hier ook al mee af door het vierde seizoen van Orange is the New Black al aan te kondigen voordat het derde seizoen online verscheen.

Iedere zomer raak

Het derde seizoen werd minder goed ontvangen dan de eerste twee edities, maar dat is voor Netflix dus eveneens geen enkele reden om te twijfelen aan de reeks. Het vierde seizoen zal op 17 juni verschijnen, producer Jenji Kohan kan daarna dus nog flink aan de bak voor nog eens drie seizoenen. Het ligt in de lijn der verwachting dat ook de volgende seizoenen telkens in de zomer zullen verschijnen. Orange is the New Black is naast House of Cards de basis geweest van het succes van de eigen series van Netflix. Van House of Cards werd twee weken geleden al een vijfde seizoen aangekondigd, al was er toen ook gelijk minder goed nieuws.

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?