Laatste Nieuws One To Watch

One To Watch: Toch eindelijk Scorpion seizoen 2

Scorpion seizoen 2 Netflix

De vermakelijke serie Scorpion is op Netflix in België zeer populair. Een stel supergenieën, geleid door Walter O’Brien, probeert in opdracht van Homeland Security rampen in de Verenigde Staten en daarbuiten te voorkomen. Iedere aflevering wordt er een nieuwe case getracht op te lossen. Voor wie er al door het eerste seizoen heen was is er goed nieuws: Scorpion seizoen 2 staat vanaf vrijdag 2 december op Netflix!

Iedere week worden er nieuwe films en series aan het aanbod van Netflix toegevoegd. Daar zit eigenlijk altijd minimaal één titel tussen die wel heel bijzonder is. Dit kan een film of serie zijn die gelanceerd wordt op Netflix, of een nieuw seizoen van een bepaalde serie, waarvan wij denken dat je dat echt niet mag missen. Daarom lichten wij die titel uit in deze rubriek, met wat extra achtergrond informatie. Dan is het verder aan jou om te bepalen of het daadwerkelijk iets voor jou is :).

Scorpion

Raakvlakken met realiteit

De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Walter O’Brien bestaat daadwerkelijk. Walter is een Ierse zakenman, geboren in 1975, en claimt ook een enorm hoog IQ te hebben. Hij is de oprichter van Scorpion Computer Services, Inc. en tevens beweert hij NASA gehackt te hebben op 13-jarige leeftijd. Al deze componenten waren reden genoeg om hier een serie over te maken en hiervan is O’Brien zelf ook nog eens de uitvoerend producent.

Introductie van Scorpion

De serie begint in seizoen één met de 13-jarige Walter. Hij heeft zojuist NASA gehackt en op dat moment valt de FBI binnen. Daar wordt ook de naam Scorpion geboren, het is namelijk de codenaam voor de operatie om de piepjonge Walter O’Brien te pakken. Hij hackte het systeem van NASA echter niet om kwaad te doen, hij wilde slechts de blauwdrukken van de Spaceshuttle, voor op de muur van zijn slaapkamer. Jaren later staat federaal agent Cabe Gallo, de man die het onderzoek naar Walter voerde, weer op de stoep. Het is geen prettig weerzien, maar Gallo heeft hem nodig en O’Brien Gallo eigenlijk ook. In opdracht van Homeland Security moet Walter samen met een stel andere knappe koppen de meest uiteenlopende problemen en rampen oplossen.

Scorpion seizoen 2

Zoals een echte serie betaamd wordt er in het eerste seizoen naar een cliffhanger toegewerkt en die is er op zeker. In het tweede seizoen van Scorpion wordt hier op voortgeborduurd en dat houdt dus in dat er dingen drastisch veranderen in de tweede reeks. Eén ding is er niet veranderd: Team Scorpion wordt door Homeland Security nog altijd ingezet om problemen op te lossen. Aan spannende momenten in deze dramaserie geen gebrek, ook niet in het tweede seizoen. Seizoen 2 van Scorpion is vanaf 2 december te zien op Netflix. Dit is iets later dan verwacht, aangezien de serie eerst was aangekondigd voor 16 november. Dit ging niet door, waarna Netflix met de mededeling kwam dat het 2 december was geworden.

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?