Nieuw op Netflix One To Watch

One To Watch: Lorelai en Rory keren eindelijk terug

Gilmore Girls Netflix

De Gilmore Girls zijn bijna terug. De fans vielen na de laatste uitzending in 2007 in een zwart gat, maar Netflix kwam in 2015 met het geniale idee om een revival van Gilmore Girls te maken. Vanaf 25 november 2016 is hier het resultaat te zien in Gilmore Girls: A Year in the Life.

Iedere week worden er nieuwe films en series aan het aanbod van Netflix toegevoegd. Daar zit eigenlijk altijd minimaal één titel tussen die wel heel bijzonder is. Dit kan een film of serie zijn die gelanceerd wordt op Netflix, of een nieuw seizoen van een bepaalde serie, waarvan wij denken dat je dat echt niet mag missen. Daarom lichten wij die titel uit in deze rubriek, met wat extra achtergrond informatie. Dan is het verder aan jou om te bepalen of het daadwerkelijk iets voor jou is :).

Gilmore Girls: A Year in the Life op Netflix

Gilmore Girls: A Year in the Life bestaat uit vier afleveringen. Dat lijkt weinig, als je het afzet tegen de zeven eerdere seizoenen die er gemaakt zijn van Gilmore Girls. Die bestonden namelijk uit 22 afleveringen per seizoen, maar in Gilmore Girls: A Year in the Life hebben ze voor iets anders gekozen. Er zijn dus vier afleveringen gemaakt, maar dit zijn wel lange episodes van liefst anderhalf uur. Per aflevering wordt er één jaargetijde uitgelicht. We beginnen met de winter, dan komt de lente, zomer en wordt het seizoen afgesloten met de herfst.

Als vanouds

Sinds bekend is geworden dat er een revival gemaakt zou worden van Gilmore Girls werd er via Netflix het nodige materiaal geteased. Trailers, behind-the-scene-filmpjes en een featurette, ze kwamen allemaal langs. Wat daarin al snel opviel was de sfeer die er werd neergezet in Gilmore Girls: A Year in the Life. De cast is nagenoeg hetzelfde gebleven en ondanks dat de laatste aflevering bijna tien jaar geleden werd uitgezonden, lukte het de castleden om weer die sfeer van toen neer te zetten. Het voelt aan als vanouds en dus wordt er al lang uitgekeken naar 25 november, als Gilmore Girls eindelijk weer verder gaat op Netflix.

Gilmore Girls revival seizoen 2?

Dat het qua populariteit van de Gilmore Girls nog wel goed zit, dat is inmiddels al duidelijk geworden. Met Gilmore Girls: A Year in the Life is er bewust voor gekozen om één jaar uit het leven van Lorelai en Rory te tonen. Is er daardoor geen ruimte voor de Gilmore Girls revival seizoen 2? Voor de lancering van A Year in the Life was daar nog niets over bekend. Het is dus niet duidelijk of het bij een eenmalige reünie blijft, of dat er meer seizoenen gemaakt zullen worden, zoals Netflix bijvoorbeeld ook met Fuller House deed.

Toffe Infographic

Veel fans hebben alle 153 afleveringen opnieuw gekeken in opmaat naar de revival. Zo ook Stylight. Zij gingen nog een stap verder, want ze maakten deze prachtige infographic. Wil je alles snel bijlezen, dan is dit de perfecte manier!

Gilmore Girls

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?