One To Watch

One To Watch: Klassieker van Disney in nieuw jasje

The Jungle Book Netflix

Kerstavond is een heerlijke avond om ’s avonds met de familie een mooie film op te zetten. Netflix speelt hier op in, door op 24 december The Jungle Book aan het aanbod toe te voegen. Dat is best bijzonder, want in april van dit jaar draaide deze film van Disney nog in de bioscopen.

Iedere week worden er nieuwe films en series aan het aanbod van Netflix toegevoegd. Daar zit eigenlijk altijd minimaal één titel tussen die wel heel bijzonder is. Dit kan een film of serie zijn die gelanceerd wordt op Netflix, of een nieuw seizoen van een bepaalde serie, waarvan wij denken dat je dat echt niet mag missen. Daarom lichten wij die titel uit in deze rubriek, met wat extra achtergrond informatie. Dan is het verder aan jou om te bepalen of het daadwerkelijk iets voor jou is :).

The Jungle Book (2016)

The Jungle Book was één van de grote successen van Disney in de vorige eeuw. Walt Disney Studios baarde opzien met fraaie animatie/tekenfilms, gebaseerd op sprookjes of andere avontuurlijke verhalen. Disney heeft deze eeuw meer moeite om succesvol te zijn met tekenfilms, zoals The Jungle Book, Aladdin en Pocahontas. Inmiddels heeft Disney een nieuwe succesformule gevonden. De mensen die vorige eeuw dol waren op de tekenfilms, kijken nu liever naar andere films. Bij Disney hebben ze daarom besloten om remakes te maken van tekenfilms als The Jungle Book en Tarzan.

De tekenfilmfiguren zijn ingeruild voor echte mensen en in het geval van The Jungle Book zijn de dieren uit de jungle levensecht in de film verwerkt. Toen de originele film van The Jungle Book vijftig jaar geleden werd uitgebracht was dat met de technologie van toen absoluut niet mogelijk. Anno 2016 zijn die technieken er wel en dus is het Disney gelukt om fraaie remake van The Jungle Book te maken. Neel Sethi is de enige echte acteur. De twaalfjarige acteerde als Mowgli voor een blauw scherm en alle andere personages zijn digitaal in de film geprojecteerd.

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?