One To Watch

One To Watch: Het slot van The Hunger Games

12 watch The Hunger Games

The Hunger Games heeft er jarenlang voor gezorgd dat de cinema in grote getale werd bezocht. Nog altijd is de franchise erg populair en dus is het fijn dat de films ook op Netflix te zien zijn. Vanaf komende week verschijnt het eerste deel van The Hunger Games: Mockingjay.

Iedere week worden er nieuwe films en series aan het aanbod van Netflix toegevoegd. Daar zit eigenlijk altijd minimaal één titel tussen die wel heel bijzonder is. Dit kan een film of serie zijn die gelanceerd wordt op Netflix, of een nieuw seizoen van een bepaalde serie, waarvan wij denken dat je dat echt niet mag missen. Daarom lichten wij die titel uit in deze rubriek.

The Hunger Games op Netflix in België

The Hunger Games: Mockingjay Part 1 is het eerste deel van het slot van de films over Katniss Everdeen. Na haar tweede gedwongen deelname aan de Hongerspelen wordt Katniss in Mockingjay Part 1 naar District 13 van het land Panem gebracht. Ze is het gezicht geworden van de revolutie die is ontketend. Als Katniss is aangesterkt neemt ze de rol als aanvoerder op zich en wil ze de strijd aan gaan met het capitool. Peeta, waarmee ze twee keer samen streed tijdens The Hunger Games, wordt door het capitool echter ingezet om Katniss aan het wankelen te brengen. Peeta is gehersenspoeld en moet gered worden. De strijd is zo hevig dat het niet in één film past.

Natuurlijk was dat niet de enige reden om The Hunger Games: Mockingjay over twee films te verspreiden. De populariteit van de films werd uiteraard ook uitgebuit, door de fans nog twee keer naar de cinema’s te lokken voor het slot van de reeks. The Hunger Games Mockingjay: Part 1 had een budget van 125 miljoen dollar en bracht daar een veelvoud van op. Het eerste deel leverde namelijk 752 miljoen dollar op.

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?