One To Watch

One To Watch: Barry

Barry Netflix Original Film Barack Obama

Vrijdag 16 december verschijnt op Netflix een film over de jeugd van Barack Obama, de 44ste president van de Verenigde Staten. De film heet Barry, omdat zijn vrienden hem in zijn studententijd zo noemden. In Barry is er onder andere veel aandacht voor criminaliteit en racisme in Amerika. Dat was toentertijd een item, net als nu.

Iedere week worden er nieuwe films en series aan het aanbod van Netflix toegevoegd. Daar zit eigenlijk altijd minimaal één titel tussen die wel heel bijzonder is. Dit kan een film of serie zijn die gelanceerd wordt op Netflix, of een nieuw seizoen van een bepaalde serie, waarvan wij denken dat je dat echt niet mag missen. Daarom lichten wij die titel uit in deze rubriek, met wat extra achtergrond informatie. Dan is het verder aan jou om te bepalen of het daadwerkelijk iets voor jou is :).

Barry

Barack Obama had van zijn vrienden de bijnaam Barry gekregen. Na zijn middelbare schooltijd vertrok Obama naar Los Angeles om twee jaar aan het Occidental College te studeren. In 1981 begon Barack Obama aan een studie in New York City. Aan de Columbia-universiteit liep hij tegen diverse problemen op. Barry, gespeeld door Devon Terrell, voelt zich verscheurd tussen diverse sociale kringen en hij worstelt om de gespannen relaties te onderhouden met zijn moeder uit Kansas, zijn vervreemde Keniaanse vader en zijn klasgenoten. Niet alleen Barry ervaart deze problemen. Heel Amerika kampt hier mee.

Die tijd in New York vormt Barack Obama als mens en heeft ook invloed op zijn politieke opvatting. In 2009, 28 jaar later, werd Obama beëdigd als de 44e president van de Verenigde Staten. Daarmee werd hij de eerste Amerikaan van Afrikaanse afkomst als president. Inmiddels zit de tweede termijn van Obama er nagenoeg op. Op 20 januari 2017 vindt de inauguratie van zijn opvolger, Donald Trump, plaats in Washington. Toeval, of niet, aan het einde van Obama als president wordt er met Barry een film gelanceerd door Netflix om een blik op zijn leven te geven vóór hij politiek actief werd.

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?