Laatste Nieuws

Onderzoek wijst uit: Huisdieren zijn de beste bingepartners

Volgens een nieuw onderzoek dat door Netflix naar buiten is gebracht, vinden de meeste mensen hun huisdieren de beste bingepartners tijdens het TV kijken. Want zeg nu zelf, met iemand anders een serie kijken heeft nadelen.

Perfect gezelschap

Je loopt het risico op het horen van een spoiler, je zit naast een cheater, of erger; jullie moeten een compromis vinden wat jullie gaan kijken. Huisdieren daarentegen pakken niet de afstandsbediening af en veroordelen waarschijnlijk niet je smaak. Liefst 58% van de ondervraagden vinden hun huisdier dan ook de perfecte bingepartner. Huisdieren zijn perfect gezelschap door hun aaibaarheid: één op de drie mensen zoekt tijdens een enge of zielige scène troost bij hun huisdier. En 22% van de ondervraagden vindt hun huisdier ook de perfecte gesprekspartner om mee te praten over de film of serie die ze kijken.

Je huisdier omkopen?

Maar wees gewaarschuwd: bingen met je huisdier kan ook nadelen hebben. Meer dan een derde van de ondervraagden (37%) is wel eens ergens anders gaan zitten zodat het huisdier lekker de ruimte had, 22% heeft weleens een huisdier omgekocht met snoepjes om langer te blijven zitten en 12% heeft zelfs eens een serie uitgezet omdat het huisdier het niet leuk leek te vinden. Dat is pas een hondenleven…

Honden gaan voor drama, Katten zijn sci-fi fans

Wat zijn dan de shows waar huisdiereigenaren het liefst naar kijken? Mensen met een hond beginnen te kwijlen voor drama’s zoals Narcos en The Crown. Katteneigenaren spinnen bij sci-fi series zoals Black Mirror en Star Trek Discovery. Vogeleigenaren pikken komedies eruit zoals Orange is the New Black. En de nummer 1 favoriete show die alle diersoorten samenbrengt is…Stranger Things.