Laatste Nieuws

Onbekende Corrin speelt Lady Diana in The Crown 4

Emma Corrin Prinses Diana The Crown Netflix

Emma Corrin is gecast om Lady Diana te gaan spelen in The Crown. De opnames van het derde en het vierde seizoen zijn momenteel gaande, waarbij het verhaal over het leven van Queen Elizabeth in de vierde campagne is gevoerd tot de entree van Diana.

Tragische dood

Door de heftige rol die Prinses Diana Spencer speelde in het Britse koningshuis en haar tragische dood werd er al enige tijd flink gespeculeerd wie haar rol zou gaan vertolken. Het is uiteindelijk Corrin geworden. De actrice maakt binnenkort haar filmdebuut in Misbehaviour, ook heeft ze een rol in de serie Pennyworth. The Crown wordt dan ook haar grootste klus.

Fascineerde tijdens auditie

The Crown-bedenker Peter Morgan heeft laten weten hoe ze bij Corrin zijn uitgekomen. “Emma is een geweldig talent, dat ons meteen fascineerde toen ze auditie kwam doen voor de rol van Diana Spencer. Ze heeft de onschuld en de schoonheid van de jonge Diana, maar ook het bereik en de complexiteit om zo’n buitengewone vrouw te kunnen portretteren.”

Prinses Diana een icoon

De actrice laat zelf weten dat ze vanaf de eerste aflevering al verslaafd is aan The Crown. “Dat ik met deze getalenteerde groep mag werken is surrealistisch. Prinses Diana was een icoon en haar invloed op de wereld blijft inspirerend. Ik wil ernaar streven haar recht te doen. Het derde seizoen van The Crown wordt dit kalenderjaar verwacht op Netflix. Wil jij als eerste weten wanneer het seizoen op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.