Laatste Nieuws

Nightflyers van Game of Thrones-maker R.R. Martin officieel besteld

Nightflyers George RR Martins Netflix

Er komt een nieuwe productie aan van George R.R. Martin. Syfy en Netflix hebben namelijk besloten om de serie Nightflyers uit te gaan zenden en daardoor kan de schrijver en bedenker van Game of Thrones opnieuw één van zijn boeken naar het scherm brengen. In de zomer van 2017 waren hier al de eerste geluiden over, nu is officieel een volledig seizoen besteld.

Internationale rechten voor Netflix

Syfy zal Nightflyers gaan uitzenden in de Verenigde Staten, terwijl Netflix de mondiale streamingrechten zal beheren. Hierdoor wordt het een co-productie. Voor de serie van George R.R. Martin is Dan Cerone aangesteld als showrunner. Cerone is eerder betrokken geweest als producer bij Dexter, The Mentalist en The Blacklist. Jeff Buhler heeft het boek vertaald naar een seriescript. Ook zijn nu de eerste acteurs bekendgemaakt. Gretchen Mol zal Dr. Agatha Matheson vertolken. Eoin Macken (als Karl D’Branin), David Ajala (Roy Eris), Sam Strike (Thale), Maya Eshet (Lommie), Angus Sampson (Rowan), Jodie Turner-Smith (Melantha Jhirl) en Brian F. O’Byrne (Auggie) zijn eveneens gecontracteerd.

The Nightflyer: Contact opnemen met buitenaards leven

George R.R. Martin schreef Nightflyers al in 1980 en in 1985 werd het verpakt in een collectie van korte verhalen. In 1987 verscheen er eveneens een film over, maar deze werd niet al te goed ontvangen. Nu gaat er dus een serie worden gemaakt over het verhaal van acht wetenschappers. Zij willen contact opnemen met buitenaards leven en reizen daardoor in het schip The Nightflyer naar de rand van het zonnestelsel. De reis wordt echter angstaanjagend en steeds gewelddadiger, waardoor het overleven belangrijker wordt dan de daadwerkelijke missie. Wanneer Nightflyers zal verschijnen is nog niets bekend over gemaakt.