Laatste Nieuws

Nieuwe Belgische serie Grond aangekondigd

Netflix heeft de nieuwe Belgische serie Grond aangekondigd. Het verhaal is gebaseerd op een idee van Zouzou Ben Chikha, Dries Heyneman en Wannes Capelle. Adil El Arbi en Bilall Fallah (Bad Boys For Life) gaan aan de slag als regisseurs van het project, samen met Mathieu Mortelmans (Unité 42).

Grond

Elke moslim die in België sterft, plaatst zijn familie voor een zwaar dilemma: “Waar gaan we onze overledene begraven? Hier of in het land van herkomst?”. De jonge Ishmael ‘Smile’ Boulasmoum en zijn zus hebben het repatriëringsbedrijf voor begrafenissen in het buitenland van hun vader geërfd.

Ishmael vindt een oplossing voor het probleem: waarom brengen we geen Marokkaanse grond hierheen om onze overledenen in te begraven? Ze starten een handel in grond, maar zonder het te beseffen openen ze daarmee de ‘kist’ van Pandora.

Grond op Netflix

De fictieve dramaserie Grond bestaat uit acht afleveringen en wordt gemaakt door Netflix, Lunanime en SBS Belgium. De serie zal in België eerst uitgezonden worden op tv. Daarna wordt de serie pas toegevoegd aan het aanbod van Netflix.

Hoofdrollen zijn er voor Yassine Ouaich (GR5), Charlotte De Bruyne (De Twaalf), Barbara Sarafian (Gevoel Voor Tumor), Tom Vermeir (De Twaalf), Reinhilde Decleir (Beau Séjour), Saïd Boumazoughe (Patser), Mourade Zeguendi (Gina & Chantal), Ahlaam Teghadouini (Hoodie), Dries Heyneman (Bevergem), Ward Kerremans (Penoza), Emilie De Roo (16+) en Wannes Cappelle (Bevergem).

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?