Laatste Nieuws

Netflix maakt van The Chronicles of Narnia films en series

Netflix heeft een overall deal gesloten om aan de slag te mogen met The Chronicles of Narnia. De boekenreeks geschreven door C.S. Lewis zal worden verwerkt in zowel films als series.

Al eerder boeken verfilmd

In totaal schreef Clive Staples Lewis zeven boeken. De in Ierland geboren Britse schrijver leefde van 1898 tot 1963. Zijn boeken leven onverminderd voort, want een aantal verhalen zijn al verfilmd door Disney. Nu gaat Netflix dus aan de slag met alle boeken.

Welke routes gaat Netflix bewandelen?

Het betreft dan ook een meerjarenproject, waarbij het nog de vraag is welke routes Netflix gaat kiezen. De gehele boekenreeks kan verfilmd worden en daarnaast is er de mogelijkheid om dieper in te gaan op bepaalde personages. De stiefzoon van Lewis, Douglas Gresham heeft enthousiast gereageerd op de deal.

The Chronicles of Narnia tot leven wekken

“Het is geweldig om te merken dat er overal ter wereld wordt uitgekeken om meer van Narnia te zien. Door de ontwikkeling van de technologie zijn we nu in staat om de avonturen van Narnia tot leven te wekken en te tonen aan de hele wereld. Netflix is daarom het beste medium om dit doel te bereiken.”