Laatste Nieuws

Netflix werkt aan muziektalentenjacht met John Legend

John Legend Netflix

Netflix maakt werk van een eerste talentenjacht. Voor dit kalenderjaar was er al aangekondigd dat er veel meer non-scripted programma’s gemaakt zouden gaan worden. De meest in het oog springende daarvan is voorlopig Ultimate Beastmaster. Nu werkt John Legend aan een muziektalentenjacht met de titel Rhythm & Flow.

Richten op één muziekstroming

Volgens de eerste berichten in de Amerikaanse media zal het concept van Rhythm & Flow niet veel verschillen met bijvoorbeeld een X Factor of Idols. Het meest opvallende is dat er heel gericht gekeken wordt naar één muziekstroming. John Legend en zijn team gaan namen op zoek naar hiphop talent. In deze richting heeft Netflix al meerdere programma’s gemaakt, namelijk The Get Down en de documentaires Beyond Beats & Rhymes en Hip Hop Evolution.

Hevige strijd in Verenigde Staten

Volgens Variety is het nog niet duidelijk of John Legend alleen achter de schermen aan de show gaat werken, of dat hij ook plaats zal nemen in bijvoorbeeld de jury. Met name in de Verenigde Staten is momenteel een grote strijd tussen de talentshows, waar American Idol, The Four, The Stream en The Voice elkaar bestrijden. Netflix begeeft zich nu ook op deze markt, maar kiest dus duidelijk voor een zeer gerichte aanpak om zich te kunnen onderscheiden. Wanneer Rhythm & Flow zal verschijnen op de streamingdienst en in welke vorm is op dit moment nog niet bekend.