Laatste Nieuws

Netflix voegt binnenkort-optie toe aan tv-app

binnenkort op tv

Netflix gaat een binnenkort optie toevoegen aan zijn smart tv-app. Op die manier moet het voor gebruikers makkelijker worden om te zien welke titels binnenkort te bekijken zijn bij de streamingdienst. Op de pagina is het ook mogelijk om een reminder in te stellen zodat je niet vergeet dat de titel verschenen is.

Binnenkort-functie

Netflix gaat een nieuwe sectie toevoegen aan zijn streamingdienst waarbij kijkers op de hoogte kunnen blijven van titels die komende week of de week daarna verschijnen. Abonnees krijgen op de pagina al een glimp van de titel doordat een trailer wordt afgespeeld. Ook kunnen gebruikers aangeven dat ze een melding willen ontvangen zodra de film of serie is toegevoegd aan het aanbod. De nieuwe update wordt in fases uitgerold en de eerste gebruikers hebben hem inmiddels al binnen. De optie is terug te vinden in de sidebar van de app.

Ook naar iOS

Om ervoor te zorgen dat de binnenkort-optie up to date blijft, wordt hij meerdere keren per dag voorzien van een update. Ook zijn de titels gebaseerd op de persoonlijke interesses van de kijker. Voor Android-gebruikers is de optie misschien niet helemaal nieuw. Smartphones die op dat besturingssysteem draaien beschikten al langer over een binnenkort-pagina. Voor iOS wordt nu een soortgelijke functie getest.