Laatste Nieuws

Netflix trekt na twee seizoenen stekker uit The OA

Het is over en uit voor The OA. Netflix heeft besloten de reeks na twee seizoenen te annuleren. Hoofdrolspeelster Brit Marling, tevens ook één van de makers van de serie, heeft teleurgesteld gereageerd op de keuze van de streamingdienst.

The OA

In The OA staat Prairie Johnson centraal. Als de vrouw op een dag vermist raakt en pas zeven jaar later weer wordt teruggevonden, hebben haar adoptie-ouders al snel door dat er iets veranderd is. Prairie was blind toen ze vermist raakte en kan nu, zeven jaar na dato, ineens weer zien.

Prairie is bereid haar verhaal te delen met vijf vreemdelingen als zij haar willen helpen met een geheime missie. In het tweede seizoen zagen we hoe Prairie samenwerkte met een privédetective om de jonge vrouw Michelle Vu op te sporen die plots was verdwenen na het spelen van een online spel.

Netflix stopt met The OA

Nu, vier maanden na de release van het tweede seizoen, heeft Netflix bekendgemaakt dat de serie niet voorzien wordt van een derde seizoen. Dat tot grote teleurstelling van Marling die via Twitter reageerde op de annulering. “Zal en ik (makers, red.) zijn diep teleurgesteld vanwege het feit dat we het verhaal niet kunnen afronden. De eerste keer toen ik het hoorde, heb ik flink gehuild.”

“Hetzelfde werd gedaan door iemand van Netflix die vanaf het begin bij de serie betrokken was. Het is een intensieve reis geworden voor iedereen die aan de serie heeft meegewerkt en om het verhaal gaf.” Fans hopen dat een ander netwerk bereid is de serie alsnog op te pakken zodat het verhaal kan worden afgemaakt. Zij hebben de hashtag #SaveTheOA in het leven geroepen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?