Laatste Nieuws

Netflix test ‘Random Episode’ button voor willekeurige afleveringen

Netflix is een test begonnen voor een nieuwe functie. De streamingdienst heeft de ‘Random Episde’ button ontwikkeld om kijkers die geen idee hebben wat ze willen zien een handje te helpen. Gebruikers hoeven daardoor niet door het aanbod te scrollen, maar krijgen een willekeurige aflevering voorgeschoteld.

Random Episode

Android Police heeft een nieuwe functie ontdekt in de app van Netflix. Op twee verschillende plekken in de app is het mogelijk om een willekeurige aflevering van een serie op te zetten. Zo kun je de optie tegen komen op de voorpagina. Daar kun je dan zelf een serie kiezen waarna een willekeurige aflevering wordt afgespeeld.

Ook kun je ervoor kiezen om eerst een serie te selecteren om vervolgens op Random Episode te klikken. Tot op heden is de nieuwe functie alleen gevonden in de applicatie voor Android-toestellen. De nieuwe optie wordt momenteel getest in de versie v7.6.0 build 19 34157.

Experiment

Hoe Netflix de functie precies in gaat zetten, is nog onduidelijk. In het aanbod van de streamingdienst zitten meerdere anthologie-series die zich prima zouden lenen voor een dergelijke button, zoals Black Mirror en Love, Death & Robots. Voor series als Stranger Things en The OA zou de functie ongetwijfeld minder makkelijk werken, omdat die series per seizoen echt een verhaal vertellen.

Gezien het momenteel nog om een experiment gaat, is het sowieso afwachten of de update ooit volledig wordt doorgevoerd. Het is overigens niet de eerste keer dat Netflix nieuwe functies eerst test. De streamingdienst maakt vaker gebruik van testfases en laat alleen gebruikers deelnemen die dat zelf willen. Hieronder zijn foto’s te zien van de nieuwe functie.