Laatste Nieuws

Netflix test nu ook met weekabonnement

Netflix is volop bezig om nieuwe abonnementsvormen uit te testen. Recent maakten we al melding van een test die in Azië is uitgerold met een mobile-only abonnement. Nu is er ook een test gaande met een weekabonnement.

Weekabonnement Netflix in Oostenrijk

In Oostenrijk is het mogelijk om momenteel een abonnement op Netflix af te nemen voor een week. De huidige abonnementen van Netflix zijn allemaal op maandbasis. Ook in de variant met een weekabonnement zijn er drie opties qua pakket: basis, standaard en premium. De kosten hiervan zijn per week: €2,49, €2,99 en €3,99. Wil je dus bijvoorbeeld alleen tijdens een week vakantie gebruik maken van Netflix of om één specifieke serie te kijken zou dit een optie kunnen zijn.

Verschillende opties aan het testen

Netflix is momenteel diverse betaalopties aan het testen. Onlangs maakten we al melding van een test voor mobile only. Deze loopt in Azië. De streamingdienst laat aan het Duitse Caschy weten in kleine, geselecteerde gebieden te testen. “Het doel is om Netflix plezieriger en toegankelijker te maken voor mensen wereldwijd. In dit geval testen we op kleine schaal verschillende betaalopties, om zo beter te leren begrijpen waar onze gebruikers behoefte aan hebben. Dit soort testen wisselen normaliter qua lengte en waar ze plaatsvinden, dus niet elke potentiële gebruiker krijgt er mee te maken.” Of de nieuwe abonnementsvormen ook bij ons gaan verschijnen zal afhangen van het succes van de test. Indien één van de opties positief wordt ontvangen, zal deze mondiaal worden uitgerold.