Laatste Nieuws

Netflix test nieuwe functie ‘Watch Now’ op tv-app

Netflix is opnieuw aan het testen met een nieuwe functie. We schreven eerder al over een test met de Verder Kijken lijst en een test om automatisch films en series te downloaden. Nu is het de beurt aan een Watch Now-functie die tot op heden slechts getest wordt op de tv-app.

Watch Now

Netflix heeft bij een groep testgebruikers momenteel een nieuwe functie geïntroduceerd. Het gaat om de ‘Watch Now’ optie die zowel in het menu als op het startscherm tevoorschijn komt. Wie de optie aanklikt, zal merken dat Netflix een titel voor jou kiest om te bekijken. Daarbij wordt rekening gehouden met welke films en series je al gezien hebt.

Play Something Else

Wanneer Netflix voor jou een geschikte titel heeft gekozen, krijg je ook direct te weten waarom Netflix die titel heeft gekozen. Daarbij kan de serie of film blijkbaar in hetzelfde genre vallen als titels die je vaak kijkt. Start Netflix een titel op die je liever niet wil bekijken? Dan klik je snel door naar ‘Play Something Else’.

Of de functie later ook wereldwijd wordt uitgerold, is nog even afwachten. Netflix test nieuwe functies eerst in een klein groepje om feedback te krijgen. Na de testfase wordt vervolgens bepaald of de functie dan ook echt verder wordt uitgerold.

Bekijk de Watch Now functie

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?