Laatste Nieuws

Netflix kondigt prijsstijging aan voor twee abonnementsvormen

Netflix zal twee van de drie abonnementen spoedig duurder gaan maken. Het basispakket blijft ongewijzigd, waardoor het mogelijk blijft om naar Netflix te kijken vanaf 7,99 euro per maand. De twee grotere pakketten zullen wel duurder worden.

Meer investeren in content

Netflix laat weten dat de stijgingen het gevolg zijn van aanzienlijke investeringen in nieuwe series en films en daarnaast productverbeteringen. Ook staan er diverse producties gepland in België. Undercover is al gelanceerd, daarnaast wordt gewerkt aan de serie Into the Night en de film De Slag om de Schelde. De verhoging van de abonnementskosten komt overeen met eerdere wijzigingen in andere landen. Dit gebeurde als eerste in de Verenigde Staten en inmiddels ook in veel andere landen.

Standaard en Premium duurder

Op dit moment werkt Netflix met drie abonnementsvormen: Basic, Standaard en Premium. Het basisabonnement blijft ongewijzigd en is beschikbaar vanaf 7,99 euro per maand. Het standaard-abonnement, waarbij je op twee schermen tegelijk kunt kijken, gaat een euro omhoog per maand naar 11,99. Het duurste abonnement met de optie om op meerdere schermen tegelijk te kijken en in Ultra HD gaat met twee euro omhoog naar 15,99 euro per maand.

Ingaan bij aflopen abonnement

Sluit je een nieuw abonnement af, dan zullen deze nieuwe bedragen direct gelden. Heb je al een abonnement, dan zal de stijging pas ingaan wanneer je huidige abonnement afloopt. Dit verschilt per abonnee, omdat je bij aanmelding voor een jaar bent aangesloten.

Hier lees je alles over de abonnementsvormen van Netflix