Netflix op TV kijken

Netflix op TV

Nog voor de lancering van Netflix in België in 2014 kregen we al geregeld de vraag: Hoe kijk je Netflix op TV? Op je tablet of laptop naar een film of serie kijken is natuurlijk al leuk en tegenwoordig ook een stuk gemakkelijker doordat je ook films, series en documentaires kunt downloaden. Hierdoor kun je deze titels overal kijken, ook als je ergens bent zonder internetverbinding. Helemaal top is het om rustig op de bank te liggen en Netflix op TV te kijken. Dat kan eenvoudig en op heel veel verschillende manieren. Daarom hebben we alle opties om Netflix op TV te projecteren voor je op een rijtje gezet!

In het kort samengevat zijn er vijf verschillende manieren om Netflix op TV te ontvangen. Dat kan via een mediaspeler (bijvoorbeeld Apple TV), een HDMI-dongle (Chromecast bijvoorbeeld), een spelcomputer (PlayStation 4 bijvoorbeeld), een SmartTV of met een HDMI-kabel. In het laatste geval verbind je dus bijvoorbeeld de laptop met een HDMI-kabel aan de televisie. Natuurlijk heeft ieder apparaat zo zijn voor- en nadelen en deze worden dan ook besproken. Ook zijn er aanzienlijke verschillen in de prijs om Netlfix op TV te ontvangen. Het is al mogelijk vanaf een paar tientjes, maar kan ook meer dan duizend euro kosten.

Apple TV 4e generatie

Netflix Apple TV

De Apple TV is al sinds 2007 een begrip. Op deze manier werd het heel eenvoudig om content op de televisie af te spelen. Mede door Netflix heeft de Apple TV een enorme vlucht genomen en sinds september 2015 is Apple TV alweer toe aan de vierde generatie. De Apple TV 4 is op veel vlakken anders dan de voorgaande edities. Niet alleen is de prijs van de Apple TV 4 met 159 euro fors hoger, ook beschikt het apparaatje over een App Store en een snellere processor. Het grote voordeel hiervan is dat behalve Netflix nog veel meer applicaties gedownload kunnen worden op de Apple TV. Dit alles zorgt er voor dat ervaringen van de consument met de Apple TV veel beter zijn. De prijs van Apple TV is dus aan de hoge kant. Feit blijft dat producten van Apple uiterst betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn.

Apple TV 4K
Naast de vierde generatie Apple TV, is er tegenwoordig ook een 4K-editie op de markt. Met deze Apple TV kijk je ook naar al jouw favoriete films en series op onder meer Netflix, maar dan wel in de allerbeste kwaliteit. Dit apparaat heeft namelijk ondersteuning voor 4K HDR. Daarnaast is deze Apple TV ook de eerste die Dolby Atmos ondersteunt, waardoor ook het geluid verbeterd wordt. De 4K Apple TV is te koop in een variant van 32GB en in een variant van 64GB. De eerstgenoemde kost 199 euro en de laatstgenoemde gaat voor 219 euro over de digitale toonbank.

Chromecast
De Chromecast kan als de tegenzet van Google op de Apple TV worden gezien. Pas in 2013 kwam de Chromecast op de markt en is sindsdien zeer populair geworden. Er zijn echter grote verschillen tussen de Chromecast en Apple TV. Het grootste verschil zit ‘m wellicht wel in de prijs. Een Chromecast kost namelijk slechts 39,00 euro. Er zijn meer verschillen dan alleen de prijs. Zo bedien je de Chromecast niet met een afstandsbediening – zoals Apple TV – maar met je smartphone of tablet.

De Chromecast is feitelijk niets meer dan een HDMI-dongle. Deze steek je in de HDMI-poort van de televisie, maakt verbinding met het draadloze internet. De volgende stap is het openen van de Netflix app op de gsm of tablet en het Cast-logotje aan te tikken, zoals de groene pijl op de afbeelding ook aangeeft. Vanaf dat moment wordt de film of serie naar de TV gecast en kun je vervolgens je telefoon voor andere zaken gebruiken. Het afspelen van een film/serie via Chromecast gaat overigens ook niet ten koste van de accu van de smartphone of tablet.

Chromecast Ultra 4K

Netflix Chromecast 2
De Chromecast behoort tot de meest populaire manieren om Netflix te bekijken op je tv. De laatste jaren hebben we dan ook meerdere varianten op de Chromecast voorbij zien komen en inmiddels is er zelfs een Ultra-variant op de markt verschenen. Deze Chromecast ligt voor 79 euro in de winkels en heeft grote voordelen ten opzichte van zijn broertje. Zo kun je met de Chromecast Ultra ook 4K Ultra HD streamen en krijg je de mogelijkheid voor bedraad of draadloos verbinden. Kies je voor bekabeld internet, dan wordt je verbinding een stuk stabieler.

SmartTV

De technologische ontwikkelingen volgen zich snel op, want waar de Apple TV en Chromecast ervoor zorgen dat je televisie eindeloos veel meer mogelijkheden krijgt, maken SmartTV’s deze apparaten weer overbodig. Een SmartTV is eigenlijk een tablet in het groot. Het werkt immers ook met applicaties. Zo is er ook een Netflix applicatie. Mooi spul, een SmartTV, maar daar hangt natuurlijk wel een flink prijskaartje aan. Voor een SmartTV met Netflix ben je al snel meer dan 500 euro kwijt. Inmiddels zijn er al vele televisiemerken die een SmartTV op de markt hebben gebracht. Samsung heeft een vrij ruim aanbod wat SmartTV’s betreft. Let op! Niet iedere SmartTV ondersteunt de Netflix applicatie. Raadpleeg eerst de helpdesk van Netflix en zoek op ‘SmartTV’ om te controleren of Netflix wel ondersteuning biedt aan de SmartTV.

Proximus TV

Voor klanten van Proximus is het zeer eenvoudig om Netflix op TV te ontvangen. Via de decoder kan de Netflix applicatie opgestart worden bij de ‘on demand’- sectie. Onder het kopje movies is de applicatie van Netflix te vinden. Na het inloggen met het bestaande Netflix-account is het mogelijk om te Netflixen via de decoder van Proximus TV. Het kan per type decoder verschillen om Netflix te activeren bij Proxiumus TV. Raadpleeg daarom deze pagina om de juiste uitleg te vinden.

Mediaspelers

Mediaspelers toveren de televisie ook om in een slim apparaat. Met een mediaspeler kun je bestanden afspelen vanaf de harde schijf, maar de wat betere mediaspelers ondersteunen ook applicaties. Hiermee wordt het weer mogelijk om Netflix op TV te projecteren, via een mediaspeler. Het aanbod van mediaspelers is vrij ruim, maar niet alle mediaplayers werken met Netflix. Check ook dit weer bij de helpdesk van Netflix, of de fabrikant van de mediaspeler.

Spelcomputers

Netflix Playstation 4

Ook de makers van de spelcomputers hebben ingezien dat Netflix ‘big’ is en brachten daarom vrijwel allemaal een applicatie uit. Zo kun je vanaf de bank heel makkelijk de applicatie op de PlayStation 3 en PlayStation 4 bedienen met de controler. Wat hier ook prettig is, is de post-play functie. Is een aflevering afgelopen dan kun je met één druk op de knop direct door naar de volgende episode. Ook voor de Xbox 360 en de nieuwe Xbox One zijn applicaties ontwikkeld, waardoor het mogelijk is geworden om films en series van Netflix te bekijken op een televisiescherm. Hetzelfde geldt voor de Nintendo Wii en Nintendo Wii U.

HDMI-kabel

Wat voor de SmartTV geldt, geldt ook voor de spelcomputer. Dit zijn vrij dure producten, die uiteraard wel meer bieden dan alleen Netflix op TV. Is die behoefte er niet en gaat het puur om Netflix op televisie te kunnen kijken, dan is er ook een goedkope oplossing: de HDMI-kabel. Verbind de laptop via de HDMI-kabel met de televisie en start de film. Een HDMI-kabel heb je al vanaf 4,95 euro.

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?