Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Riverdale • Stateless • Sandra Oh

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Twee hoofdpersonen verlaten Riverdale

Het einde van het vierde seizoen van Riverdale komt steeds dichterbij. Daarmee nemen we binnenkort ook afscheid van twee hoofdrolspelers. Zowel Skeet Ulrich (FP Jones) als Marisol Nichols (Hermione Lodge) staan op het punt om de reeks te verlaten. “Ik ben er trots op dat ik onderdeel mocht zijn van zo’n getalenteerde groep, zowel voor als achter de camera’s. Maar ik heb besloten dat het tijd is om verder te gaan en me op anderen creatieve projecten te storten. Ik mag Riverdale dan verlaten, maar mijn ervaring van de afgelopen vier jaar sluit ik voor altijd in mijn hart”, legde Skeet uit.

Ook voor Nichols houdt het spoedig op. “Ik vond het geweldig om Hermione Lodge tot leven te brengen en met deze geweldige cast, die familie is geworden, te werken. We hebben mooie tijden meegemaakt, zowel tijdens hoogtepunten als tijdens dieptepunten. En we hadden de beste fans ooit. Ik kijk uit naar een nieuw hoofdstuk en heb zin in de toekomst.”


Netflix koopt rechten voor Stateless van Cate Blanchett

Netflix heeft de rechten aangekocht van een nieuwe dramaserie over vluchtelingen. Het gaat om Stateless, dat gemaakt is door Oscar winnares Cate Blanchett. De zesdelige serie wordt bij Berlinale Series voor het eerst getoond en verschijnt later dit jaar op Netflix. De serie toont verschillende personen die vast zitten in een detentiecentrum.


Netflix test met dagelijkse top 10 met films en series

Netflix test met een nieuwe functie voor zijn streamingdienst. Vanaf nu is het mogelijk om dagelijks een top tien te volgen met de meest bekeken films en series. De lijst wordt iedere dag van een update voorzien.


Sandra Oh in nieuwe drama-komedie van Netflix

Sandra Oh vertolkt de hoofdrol in een nieuwe dramakomedieserie van Netflix. De actrice, onder meer bekend van Killing Eve, is binnenkort te zien in een zesdelige serie genaamd The Chair. Daarin speelt ze de voorzitter van een Engelse afdeling van een grote universiteit. Amanda Peet is de schrijver, uitvoerend producent en showrunner. David Benioff, D.B. Weiss en Bernie Caulfield zijn ook betrokken bij het project.


Verwijderalarm: 62 titels op de lijst voor slot februari

Het Netflix Verwijderalarm is weer ontzettend vol. Er staan namelijk liefst 62 titels op de nominatie om in de aankomende week en de eerste dagen van maart te worden geschrapt uit de bibliotheek van de streamingdienst.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?