Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: What/If • The Witcher • Frank Underwood

Frank Underwood Kevin Spacey House of Cards

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Regelgeving Europees quotum over jaar duidelijk

Streamingdiensten zijn in de toekomst verplicht om in Europese landen een quotum van Europese content te halen. De Europese Unie zal hier een exact percentage op gaan plakken, maar daarvoor moet de wet eerst wel worden afgerond. Nu is bekend geworden dat eind 2019 er duidelijk zal komen.


100% op Rotten Tomatoes

Rotten Tomatoes is één van de websites waar kijkers van films en series kunnen laten weten wat ze van de productie vinden. Wanneer een titel een 100% score krijgt, wil dat zeggen dat er geen enkele negatieve review is. Van de in 2018 door Netflix geproduceerde series zijn er zes die de perfecte score wisten te behalen. Echte must watch titels dus, we hebben ze op een rijtje gezet!


Cast What/If scoort veel bekende namen

Er zijn vijf nieuwe namen toegevoegd aan de cast voor de Netflix Original What/If. Een paar maanden geleden werd al bekend dat onder andere Renée Zellweger en Jane Levy in deze anthologie serie te zien zouden zijn, maar nu zijn daar ook Tyler Ross (The Killing), Derek Smith (Grey’s Anatomy), Nana Ghana (White Rabbit), Monique Kim (Looks That Kill) en Marissa Cuevas (Midnight, Texas) aan toegevoegd.


Black Mirror: Bandersnatch officieel aangekondigd

De geruchten gaan al een kleine maand en nu is het dan eindelijk officieel: Black Mirror komt nog dit kalenderjaar met een nieuwe aflevering. De film Bandersnatch zal op vrijdag 28 december op Netflix verschijnen, een interactieve film.


The Witcher nu al verlengd?

Het eerste seizoen van The Witcher moet nog verschijnen op Netflix, toch lijkt de serie razendsnel te mogen rekenen op nieuwe afleveringen. Volgens Casey Walsh, hoofdredacteur van Geeks WorldWide, wil Netflix namelijk nog voor de release van The Witcher al een tweede seizoen gaan bestellen.


Bizar filmpje Spacey aka Underwood

Frank Underwood ontbrak in het slotseizoen van House of Cards, want vertolker Kevin Spacey werd ontslagen na aantijgingen aan zijn adres. De acteur liet een jaar niets van zich horen, tot kerstavond. Hij bracht een bizar filmpje naar buiten, waarin hij de kijkers toesprak zoals we gewend zijn van Underwood. Hij zinspeelde op een comeback, maar nog dezelfde avond werd hij aangeklaagd. In een paar dagen tijd is het filmpje al bijna acht miljoen keer bekeken.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities: