Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: TikTok-creators in Hype House, dit is waarom Kulüp zo belangrijk is

Netflix heeft een nieuwe serie aangekondigd genaamd Hype House. Daarin worden verschillende TikTok-creators in een huis gevolgd. Columnist Yesim Candan heeft besproken waarom de Turkse serie Kulüp zo belangrijk is. Ondertussen komt er ook een nieuwe Mexicaanse foodies serie naar Netflix.

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

TikTok-creators verzamelen zich in Hype House

Netflix heeft de nieuwe serie Hype House aangekondigd. Daarin volgen we verschillende TikTok-creators die nu allemaal in één huis gaan wonen. Ze worden gevolgd terwijl ze nieuwe content maken, maar ook terwijl ze door periodes van liefde, vriendschap en bekendheid gaan. Hype House verschijnt op 7 januari op Netflix.


Dit is waarom de Turkse serie Kulüp zo belangrijk is

Netflix lanceerde op 5 november het eerste deel van Kulüp. Columnist Yesmin Candan heeft nu het belang van de serie uitgesproken. “De serie gaat over Matilda, een Sefardische Joodse vrouw. Zij heeft de vader van haar dochter vermoord en dat heeft te maken met inkomstenbelasting. Op een gegeven moment, in 1942, moesten Sefardische Joden belasting betalen waardoor heel veel mensen failliet gingen.”

“Haar vader en broer zijn naar een werkkamp gestuurd en daarom is deze serie zo belangrijk, het is ook heel informatief. Zij wordt naar de gevangenis gestuurd, maar later komt ze terug. Maar haar dochtertje moest dus opgroeien zonder haar en nu probeert ze een mooie band mee te krijgen. De film gaat over liefde, een moeder-dochter relatie en het belangrijkste: over minderheden in Turkije.” Het tweede deel van Kulüp komt op 6 januari naar Netflix.


Releasedatum Bridgerton 2 de kerstboodschap van Netflix

Bridgerton keert sneller terug dan verwacht. Was het in 2020 de release van het eerste seizoen waarmee de kerstdagen gevuld konden worden. Nu heeft Lady Whistledown Kerstmis aangegrepen om de releasedatum bekend te maken van het tweede seizoen.


Mexicaanse foodies documentaire in aantocht

Foodies kunnen binnenkort op Netflix aan de slag met een gloednieuwe documentaire. Vanaf 19 januari verschijnt op de streamingdienst Heavenly Bites waarin we mee worden genomen naar het lekkere eten uit Mexico. “En de bijzondere en heerlijke smaken die het uitbuiken waard zijn”, aldus Netflix. Hieronder bekijk je alvast een voorproefje.

Eerste details Squid Game seizoen 2: “Darth Vader of Jedi?”

Het tweede seizoen van Squid Game is in de maak en bedenker Hwang Dong-hyuk heeft al heel wat plannen voor het nieuwe seizoen. Eerder gaf de Zuid-Koreaan al aan een aantal verhaallijnen te gaan volgen, nu zijn er leuke details bekendgemaakt.


Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?