Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Week 52 2016

Netflix Nieuwsflits

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere woensdag de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Nieuwe trailer A Series of Unfortunate Events

Op 13 januari verschijnt het eerste seizoen van Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events. Er wordt zeer reikhalzend uitgekeken naar dit seizoen en de trailers beloven een zeer mooi, grappig en ook dramatisch verhaal. Netflix heeft deze week een nieuwe trailer vrijgegeven, waarin de zwartgallige humor ook duidelijk naar voren komt.


Verwijderalarm: Vijftig titels in eindejaarsopruiming

Op 31 december nemen we niet alleen afscheid van het kalenderjaar 2016, ook heel wat films zijn vanaf 2017 niet meer te zien op Netflix. De streamingdienst heeft een flinke oudejaarsopruiming, wat gezien het verloop van de rechten een logisch moment is. Op 1 januari verschijnen er namelijk ieder jaar veel nieuwe films en series op Netflix. De rechten worden meestal per jaar, twee jaar of vijf jaar aangekondigd. Een flink aantal titels zullen in het nieuwe jaar dan ook niet meer te zien zijn.


King maakt nieuwe crimeserie voor Netflix

Regina King heeft met haar rollen in 24, Southland en American Crime (voor de laatste twee kreeg ze een Emmy) al heel wat crime-dramaseries op haar naam staan. Daar zal er in 2017 nog één bij gaan komen. De actrice is namelijk vastgelegd voor een nieuwe Netflix-productie: Seven Seconds. Deze crime-dramaserie zal zich af gaan spelen in Jersey City. Er zal in deze stad spanning gaan ontstaan tussen de zwarte bevolking en het voornamelijk blanke politiekorps. King speelt Latrice Butler, een trotse moeder die denkt haar leven op orde te hebben. Daar komt verandering in zodra blijkt dat haar vijftienjarige zoon Brenton betrokken is bij een incident.


Derde seizoen Fuller House aangekondigd

Tijdens de kerstdagen is het derde seizoen van Fuller House aangekondigd. De sitcom is het vervolg van het legendarische Full House en debuteerde in 2016 met het eerste en tweede seizoen. In het nieuwe kalenderjaar kunnen we uitkijken naar het derde seizoen.


Dataverbruik Netflix groter dan heel Afrika

De groei van Netflix is zeker sinds het mondiaal uitrollen begin 2016 niet meer te stoppen en dat blijkt ook uit een rapport van lobbyorganisatie ONE. In Making the Connection blijkt het bizarre verschil in dataverbruik over de wereld. Met name de digitale kloof tussen Afrika en de rest van de wereld is groot. ONE had een opmerkelijke vergelijking om dit in één keer duidelijk te maken. Afrika verbruikt namelijk dezelfde hoeveelheid data in een week als alle Netflix-abonnees op één dag!


Grote Netflix onderzoek van 2016

Het jaar 2016 is alweer bijna voorbij. Een jaar waarin de Netflix Originals sneller kwamen dan ooit. Netflix is inmiddels een begrip in België en we beginnen allemaal voorzichtig te bingeviewen. Maar hoe kijken jullie als actieve gebruikers tegen Netflix aan? Wij, van de fansite NetflixInBelgië.be, zijn benieuwd naar jouw mening over Netflix en de manier waarop je er gebruik van maakt.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?