Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: SAG Awards • Paul McCartney • Spotify Untold

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Nominaties SAG Awards bekend: Twintig nominaties voor Netflix

De nominaties voor de SAG Awards zijn bekend geworden. Netflix is erin geslaagd om liefst twintig nominaties in de wacht te slepen. Daarvan zijn zeven nominaties bedoeld voor films en de overige dertien voor series. Genomineerd series zijn onder meer The Crown, Stranger Things en The Kominsky Method. Wat betreft films doen The Irishman en Marriage Story het goed. Op 20 januari worden de prijzen uitgereikt.


Paul McCartney werkt samen met Netflix voor animatieserie

Paul McCartney is een samenwerking met Netflix aangegaan om een kinderboek te laten verfilmen. Het gaat om het boek High in the Clouds, waar McCartney mede-auteur van is. Hij schreef het boek over een eenzame eekhoorn samen met Geoff Dunbar en Philip Ardagh. Naast dat McCartney het boek heeft geschreven, gaat hij ook aan de slag met de liedjes voor de film.


Titans seizoen 2 in januari naar Netflix

Netflix heeft de releasedatum van het tweede seizoen van Titans bekendgemaakt. Op 10 januari kunnen we aan de slag met gloednieuwe afleveringen van de DC-serie. In seizoen 2 maken we kennis met Iain Glen als Bruce Wayne.


Netflix maakt miniserie over Spotify

Netflix heeft een nieuwe miniserie aangekondigd over Spotify. De serie volgt het verhaal uit het boek Spotify Untold dat geschreven is door Sven Carlsson en Jonas Leijonhufvud. We zien hoe de jonge Zweedse tech entrepreneur Daniel Ek en zijn partner Martin Lorentzon ervoor zorgden dat de muziekwereld veranderde. Per-Olav Sørensen, bekend van Quicksand en Nobel, gaat aan de slag als regisseur. Een releasedatum is nog niet bekend.


Netflix test nieuwe functie ‘Watch Now’ op tv-app

Netflix is opnieuw aan het testen met een nieuwe functie. We schreven eerder al over een test met de Verder Kijken lijst en een test om automatisch films en series te downloaden. Nu is het de beurt aan een Watch Now-functie die tot op heden slechts getest wordt op de tv-app.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities: