Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Week 50 2016

Netflix Nieuwsflits

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere woensdag de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Filmpjes en trailers om titels uit te kunnen kiezen

Iedereen zit wel eens door het menu van Netflix te speuren naar een nieuwe titel om te gaan kijken. Tot voor kort moesten we het met een paar zinnen tekst en wat afbeeldingen doen, daar is nu verandering in gekomen. In de diverse tv-apps voor smart tv’s en spelcomputers krijg je nu namelijk korte filmpjes en van sommige titels ook trailers te zien wanneer je op die titel staat. Zo word je keuze misschien weer wat makkelijker gemaakt.


Vrij forse eindejaarsopruiming

De eindjaarsopruiming is bij Netflix vrij fors. Voor de laatste twee weken van 2016 staan er 37 titels op de nominatie om te gaan verdwijnen. Daarbij zijn er vooral veel films die uit het aanbod van Netflix zullen worden verwijderd. De afgelopen maanden was het rustig wat betreft films, series en documentaires die werden verwijderd door de streamingdienst, maar de laatste twee weken van 2016 nemen we dus wel afscheid van een aardig lijstje.


Bedenker Full House koop het huis van de Tanners

In San Francisco is het misschien wel één van de meest bekende woningen, daar waar de familie Tanner zogenaamd woont in Full House en Fuller House. Onlangs werd het te koop aangeboden en Jeff Franklin kon deze kans niet voorbij laten gaan. De bedenker van de legendarische sitcom besloot voor het niet mis te verstane bedrag van vier miljoen euro het huis te kopen. De bedenker van de populaire serie, gaf in een reactie aan dat het kopen van het huis ook een soort excuus aan de omwonenden is. Dagelijks wordt de straat namelijk bezocht door hordes fans van Full House en Fuller House. En hij weet al wat hij als eerste gaat doen als hij de sleutel krijgt


Marco Polo keert niet meer terug op Netflix

Marco Polo is door Netflix stopgezet. De dramaserie zal namelijk geen derde seizoen meer krijgen. De ontdekkingsreizer debuteerde op Netflix in december 2014 en dit kalenderjaar verscheen het tweede seizoen. De peperdure productie krijgt geen nieuw seizoen meer, zo is naar buiten gekomen.


Designated Survivor krijgt alweer een nieuwe showrunner

Designated Survivor is toch één van de verrassingen van dit najaar. De serie wordt wekelijks op Netflix uitgezonden, tegelijk met de uitzendingen in de Verenigde Staten.Het spannende verhaal houdt veel mensen aan de buis gekluisterd, wat ook te zien is aan het IMDb-cijfer van 8,0. Toch gaat het achter de schermen minder florisant. De kijkcijfers op ABC zakken namelijk en daarom is er afscheid genomen van de showrunner. Hij was al de tweede, want voor de start van de serie was er al een wissel. Jeff Melvoin is nu aangewezen en hij zal de serie gaan dragen vanaf de winterbreak.


Baanbrekende serie The OA gelanceerd op Netflix

The OA is vier dagen voor de lancering door Netflix groots aangekondigd. De afgelopen dagen verschenen er al telkens cryptische teksten op de socials van de streamingdienst. Waar er gedacht werd dat dit over Stranger Things ging, bleek het verwijzingen naar The OA,  een mysterieuze dramaserie met Brad Pitt als producer. De trailer is alvast vrijgegeven.


Stranger Things en The Crown stoten House of Cards van de troon

Twee series van Netflix maken kans om Golden Globes te gaan winnen. Zowel Stranger Things als The Crown gaan als serie op voor een gouden beeldje en ook acteurs uit de twee series zijn genomineerd. Grote afwezige in de lijst van nominaties is House of Cards en ook Orange is the New Black is er dit jaar niet bij wanneer de prijzen worden uitgereikt op 8 januari in The Beverly Hilton in Beverly Hills.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?