Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Week 49 2016

Netflix Nieuwsflits

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere woensdag de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Netflix gaat aan de slag met unscripted shows

In 2017 gaat Netflix opnieuw een nieuw pad bewandelen. Op dit moment zijn er dertig Netflix Original series verschenen, krijgen nieuwe seizoenen of zullen komend seizoen debuteren. Daarnaast gaat de streamingdienst uitpakken met zogenaamde unscripted shows. Ultimate Beastmaster, geproduceerd door Sylvester Stallone, was al aangekondigd. Er komen nu liefst twintig shows in 2017. De exacte invulling hiervan is nog niet bekend, wel heeft content chief Ted Sarandos uitleg gegeven over de plannen.


Downloaden nu ook mogelijk op Netflix

Netflix geeft abonnees vanaf vandaag de mogelijkheid om films, series en documentaires te downloaden. Ga je op pad waar geen internet is, of waar je geen WiFi hebt en je databundel van je telefoon niet gelijk naar de knoppen wilt laten gaan? Dan kun je nu dus ook je favoriete titels downloaden.


Kijkje achter de schermen van The Crown

Sinds een maand mogen we genieten van The Crown. Het indrukwekkende verhaal over Queen Elizabeth II kan tot dusver bekoren en lijkt dan ook een nieuwe steunpilaar te worden van Netflix. Wat vooral opvalt zijn de schitterende settings, kleding en locaties. Tijd dus voor een blikje achter de schermen tijdens de opnames van The Crown.


Sense8 krijgt eerst kerstspecial

Het tweede seizoen van Sense8 laat langer op zich wachten, toch worden de fans in de tussentijd niet teleurgesteld. Op vrijdag 23 december komt er namelijk een speciale twee uur durende kerstspecial van Sense8. Daarna volgt het wachten op het tweede seizoen, dat op vrijdag 5 mei 2017 zal verschijnen.


Geoblocking staat op punt van verdwijnen

Het verschil in aanbod van Netflix per land lijkt in Europa snel te gaan verdwijnen. De Europese Commissie is al enige tijd bezig met geoblocking. Aan het Europees Parlement is nu voorgelegd om dit te gaan verbieden. Veel partijen zullen hiervan de gevolgen gaan merken, waaronder dus ook Netflix met het aanbod. Het Europees Parlement moet nog wel akkoord gaan met alle plannen.


Tweede seizoen op komst van Luke Cage

Luke Cage krijgt net zoals Daredevil en Jessica Jones minimaal een tweede seizoen. De Marvel serie, exclusief te zien op Netflix, verscheen dit najaar op de streamingdienst. De kritieken waren lovend en met een 7,9 op IMDb scoort Luke Cage uitstekend. Onlangs werd ook al bekend dat het één van de best bekeken series op Netflix is.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?